În Moldova se vor produce componente pentru televizoarele Bosch şi Philips

În Moldova se vor produce componente pentru televizoarele Bosch şi Philips

Corporaţia japoneză Sumida investeşte două milioane de euro în Zona Economică Liberă Bălţi pentru producerea televizoarelor şi aparatelor de radio Bosch şi Philips, anunţă Ministerul Economiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul investiţional urmează să fie lansat prin intermediul subcontractorului ÎM Elektromanufakturing SRL, care va produce în Republica Moldova transformatoare electromagnetice pentru aparate electrocasnice, în special televizoare şi aparate de radio, de marca Bosch şi Philips.

Iniţial este planificată construcţia unei fabrici în Zona Liberă Bălţi, unde vor fi deschise 600 locuri de muncă, precizează serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Înfiinţată în 1956, corporaţia Sumida, cu un rulaj global de 52 miliarde yeni în 2011 (circa 573 milioane de dolari), este listată la Bursa din Tokyo şi deţine fabrici în Japonia, China, Mexic, Vietnam, Tailanda, Germania, România şi Slovenia.

Sumida mai produce şi componente automobilistice şi energetice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: