În anul 2012 sectorul agroindustrial a atras investiţii de 4,6 miliarde de lei

În anul 2012 sectorul agroindustrial a atras investiţii de 4,6 miliarde de lei

Cele mai multe investiţii au fost alocate pentru plantarea de livezi FOTO Adevărul

În pofida unui Fond modest de subvenţionare a producătorilor agricoli şi a unui an secetos, agenţii economici şi fermierii au continuat investiţiile în agricultura Republicii Moldova, se constată într-un raport al Ministerului Agriculturii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Astfel anul trecut în Republica Moldova au fost plantate peste 5.000 de hectare de livezi şi peste o mie de hectare de plantaţii viticole. De asemenea administraţia Ministerului  Agriculturii anunţă că au fost renovate 106 ferme zootehnice şi mărit cu peste 2.000 de capete şeptelul de vite. Sume importante au fost investite pentru achiziţii de utilaje şi echipamente pentru 260 de unităţi de procesare, ambalare sau păstrare a producţiei agricole.

"Faptul că anul trecut nu s-a transformat într-o catastrofă pentru Republica Moldova se datorează şi investiţiilor făcute de producătorii agricoli", afirmă Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: