200 milioane de lei, alocaţi pentru modernizarea gărilor şi staţiilor auto din Moldova

200 milioane de lei, alocaţi pentru modernizarea gărilor şi staţiilor auto din Moldova

FOTO mei.gov.md

Gările şi staţiile auto vor dispune de o infrastructură modernă, iar calitatea deservirii pasagerilor va creşte. Cele 30 de filiale a Î.S. „Gările şi Staţiile Auto” vor fi renovate în cel puţin trei ani, în baza unui parteneriat public-privat.

Ştiri pe aceeaşi temă

O hotărâre privind obiectivele, condiţiile parteneriatului, precum şi cerinţele generale ce ţin de selectarea partenerului privat, au fost aprobate de Executiv miercuri, 12 septembrie.
 
Proiectul prevede transmiterea către investitorul privat, pentru un termen de 25 de ani, a drepturilor de operare a serviciilor prestate de Î.S. „Gările şi Staţiile Auto” şi a bunurilor necesare prestării acestor servicii. Partenerul privat va efectua investiţii din surse proprii de aproximativ 200 milioane de lei pentru lucrări de reparaţie, reconstrucţii, procurarea de echipamente şi tehnologii IT de ultima generaţie.
 
În acelaşi timp, drept contraprestaţie pentru operarea unor servicii publice, partenerul privat va transfera anual în bugetul de stat aproape 5 milioane de lei, cu asigurarea unei creşteri anuale de 5% a acestui indicator. Estimativ, în 25 de ani, în bugetul de stat vor ajunge circa 250 milioane de lei.
 
În urma implementării proiectului, activitatea filialelor Î.S. „Gările şi Staţiile Auto” va fi eficientizată prin diversificarea activităţilor gestionate de întreprindere, dar şi asigurarea unei deserviri calitative şi în condiţii de siguranţă a pasagerilor.
 
citeste totul despre: