Programul PARE 1+1 se extinde

Programul PARE 1+1 se extinde

Programul pentru atragerea investiţiilor în economia naţională PARE 1+1, care expiră la finele lunii curente, va fi extins până în anul 2021, transmite IPN cu referire la un proiect de decizie propus pentru dezbateri publice.

UE alocă 6 milioane de euro pentru un proiect de asigurare cu apă şi canalizare a oraşului Cantemir | uniunea europeana

UE alocă 6 milioane de euro pentru un proiect de asigurare cu apă şi canalizare a oraşului Cantemir

Până în 2021, în Cantemir va fi construită o staţie modernă de epurare şi un sistem de canalizare pentru apele uzate. Şase milioane de euro vor fi alocate de către Uniunea Europeană şi Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare pentru realizarea proiectului „Consolidarea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare în zonele rurale axată pe evacuarea în siguranţă a apelor uzate în oraşul Cantemir”.

„Ne-am pus scopul de a trece pe aeronave mai noi”. Noii proprietari ai Air Moldova spun că vor munci pentru a întoarce reputaţia companiei

„Ne-am pus scopul de a trece pe aeronave mai noi”. Noii proprietari ai Air Moldova spun că vor munci pentru a întoarce reputaţia companiei

Compania aeriană Air Moldova a devenit oficial cea de-a zecea bază a companiei Blue Air. Noii proprietari ai Air Moldova îşi propun, în următorii trei ani, să crească de două ori parcul de avioane, numărul piloţilor şi al însoţitorilor de bord. Nu în ultimul rând, proprietarii spun că vor tinde să întoarcă bunul nume al companiei, transmite IPN.

Clasamentul performanţei bancare pentru luna august

Clasamentul performanţei
bancare pentru luna august

Moldova Agroindbank, Mobiasbancă şi Moldindconbank, s-au clasat în topul băncilor comerciale cu cele mai bune performanţe pentru luna august. Acestea excelează la capitolul profitabilitate şi indicatori de piaţă, revenindu-le circa 85% din profitul acumulat la nivel de sector şi 60% din totalul activelor bancare. Topul a fost realizat de către experţii Centrului analitic independent Expert-Grup, transmite IPN.

Veaceslav Ioniţă: Republica Moldova are nevoie de investiţii, nu de bani

Veaceslav Ioniţă: Republica Moldova are nevoie de investiţii, nu de bani

Republica Moldova are nevoie de investiţii, nu de bani. În prezent, pe conturile băncilor din Republica Moldova sunt 15 miliarde de lei cu care băncile nu au ce face şi Banca Naţională este nevoită să blocheze aceşti bani. Declaraţia aparţine expertului economic de la IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniţă şi a fost făcută la emisiunea „Fabrika” de la postul Publika TV, transmite IPN.

Compania de stat Air Moldova a fost vândută. Doar 50 milioane de lei vor fi transferaţi la bugetul de stat

Compania de stat Air Moldova a fost vândută. Doar 50 milioane de lei vor fi transferaţi la bugetul de stat

Ca rezultat al concursului comercial de privatizare a companiei aeriene moldoveneşti „Air Moldova”, a fost desemnată câştigătoare compania Civil Aviation Group SRL, care gestionează compania aeriană românească Blu Air. Agenţia Proprietăţi Publice anunţă într-un comunicat de presă, citat de IPN, că valoarea tranzacţiei este de 1,2 miliarde de lei.

România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova

România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova

România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova, precum şi va susţine noi proiecte de îmbunătăţire a condiţiilor de trai. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului Agriculturii, Nicolae Ciubuc, cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, şi  secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice al României, Virgil Alin Chirilă, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 3 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 3 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 3 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 3 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 3 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 3 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 2 ani · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 4 ani · comentarii (6)
Postari Recente