România, principalul importator de produse moldoveneşti

România, principalul importator de produse moldoveneşti

Importurile României din Republica Moldova au depăşit de câteva ori importurile de produse moldoveneşti ale Federaţiei Ruse, arată datele Biroului Naţional de Statistică pentru şapte luni ale anului 2020, citate într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii (MEI), transmite IPN.

BNM va avea competenţe de supraveghere a sistemului financiar non-bancar

BNM va avea competenţe de supraveghere a sistemului financiar non-bancar

Banca Naţională va deţine competenţe de supraveghere a sistemului financiar non-bancar. Mai exact, BNM va licenţia, autoriza, emite avizul pentru înregistrarea de stat, va reglementa şi supraveghea activitatea asigurătorilor, reasigurătorilor şi a intermediarilor în asigurări sau în reasigurări. Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege votat în lectură finală în Parlament, transmite IPN.

Ion Perju: „Sectorul agricol nu trebuie să depindă de situaţia climaterică”

Ion Perju: „Sectorul agricol nu trebuie să depindă de situaţia climaterică”

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, consideră că „sectorul agricol nu trebuie să depindă de situaţia climaterică sau de condiţiile în care avem precipitaţii sau nu, avem zăpadă sau nu. Agricultura în fiecare an suferă într-o măsură oarecare de situaţiile pe care le avem, sau că este vorba de secetă, sau că este vorba de inundaţii, de ploi abundente, de grindină, sunt mai multe efecte meteorologice pe care nu le putem controla”.

A fost ratificat acordul cu UE privind asistenţa macrofinanciară de 100 milioane de euro | uniunea europeana

A fost ratificat acordul cu UE privind asistenţa macrofinanciară de 100 milioane de euro

Guvernul a aprobat proiectele de legi pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară, precum şi a Memorandumului de înţelegere în acest sens. Documentul prevede un împrumut în valoare de până la o sută de milioane de euro, care urmează să fie acordat în două tranşe egale, transmite IPN.

Lumina se ieftineşte în R. Moldova. Decizia a fost luată de ANRE

Lumina se ieftineşte în R. Moldova. Decizia a fost luată de ANRE

Consumatorii casnici deserviţi de ,,Premier Energy” SRL (ale căror instalaţii de utilizare sunt racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune joasă – 0,4 kV) vor achita pentru lumină tariful de 1,68 lei/kWh, cu 21 de bani mai puţin ca până acum. Decizia a fost luată vineri, 31 iulie, de către Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite IPN.

Ţările Parteneriatului Estic vor semna un acord de roaming gratuit

Ţările Parteneriatului Estic vor semna un acord de roaming gratuit

Şase ţări din Parteneriatul Estic (PAE) intenţionează să semneze un acord de roaming gratuit. Finalizarea pregătirii documentului este planificată până la sfârşitul anului. Despre aceasta a comunicat secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean, în cadrul dezbaterilor publice de la IPN " Integrarea europeană moldovenească: mit sau realitate?”.

Ion Chicu: Au fost identificate până la 250 milioane de lei pentru susţinerea agriculturei

Ion Chicu: Au fost identificate până la 250 milioane de lei pentru susţinerea agriculturei

Premierul Ion Chicu susţine că Guvernul este gata să ajute agricultorii, iar în următoarele zile, Executivul va avea întâlniri şi discuţii cu reprezentanţii sectorului agricol. Potrivit lui, deja au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură, bani care ar urma să ajungă la agricultori pentru sprijin în această perioadă complicată pentru acest domeniu, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 5 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 5 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 5 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 5 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 5 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 5 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 4 ani · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 6 ani · comentarii (6)
Postari Recente