Două gimnazii şi două instituţii medicale din Moldova vor fi modernizate cu sprijinul Japoniei 0

Două instituţii de învăţământ şi două instituţii medicale vor fi modernizate cu sprijinul Guvernului Japoniei. Luni, 10 decembrie, ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Masanobu Yoshii, a semnat alături de directorii celor patru instituţii contractele de grant pentru implementarea a patru noi proiecte în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Suma oferită este de 267.130 de dolari, bani nerambursabili, transmite IPN.

Două gimnazii şi două instituţii medicale din Moldova vor fi modernizate cu sprijinul Japoniei Vezi comentarii 0

A fost lansată Camera de Comerţ şi Industrie Republica Moldova-China

A fost lansată Camera de Comerţ şi Industrie Republica Moldova-China

După aproape două luni de când 18 companii din Republica Moldova au anunţat intenţia de a fonda Camera de Comerţ şi Industrie Republica Moldova-China, la Chişinău a fost lansată deja această structură. Preşedintele ale al Camerei, Boris Foca, susţine că organizaţia va fi o platformă care îşi propune  să asigure o mai bună interacţiune dintre oamenii de afaceri din cele două ţări.

Investiţii de peste 300 milioane de euro şi 2 mii de locuri de muncă. Planurile Kaufland în Moldova

Investiţii de peste 300 milioane de euro şi 2 mii de locuri de muncă. Planurile Kaufland în Moldova

Investiţii de peste 300 milioane de euro şi aproximativ 2.000 de locuri de muncă create. Acestea sunt planurile companiei Kaufland pentru Republica Moldova. Compania a organizat miercuri, 5 decembrie, evenimentul Richtfest - o sărbătoare germană, care marchează o etapă importantă în construcţia primului magazin Kaufland din Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Fructele din Cantemir şi Ialoveni, interzise în Federaţia Rusă

Fructele din Cantemir şi Ialoveni, interzise în Federaţia Rusă

Federaţia Rusă a interzis importul de caise, vişine, cireşe, piersici, nectarine, prune şi porumbe proaspete din raioanele Cantemir şi Ialoveni ale Republicii Moldova, din cauza infectării prunelor cu agentul patogen Monilinia fructicola. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a fost informată despre acest lucru printr-o scrisoare a Serviciului federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară, transmite IPN.

CALM: Sistemul unitar de salarizare discriminează categoriile mijlocii de funcţionari

CALM: Sistemul unitar de salarizare discriminează categoriile mijlocii de funcţionari

Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar discriminează categoriile mijlocii de funcţionari, pentru că anulează posibilitatea obţinerii de prime şi suplimente la salariu. În afară de salariu, funcţionarii nu vor putea esenţial să-şi sporească remunerarea în funcţie de performanţe. Opinia a fost exprimată pentru IPN de către directorul executiv al Congresului Autorităţilor Publice Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui.

Al doilea apel de acordare în avans a subvenţiilor în agricultură s-a încheiat

Al doilea apel de acordare în avans a subvenţiilor în agricultură s-a încheiat

18 femei şi 10 tineri fermieri au depus dosarele în cadrul celui de-al doilea apel al programului de acordare în avans a plăţilor pentru proiecte de antreprenoriat. Examinarea dosarelor va începe în scurt timp. Subvenţiile solicitate sunt în sumă de 15,6 milioane de lei, din totalul de 45 de milioane de lei alocaţi în acest sens din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, transmite IPN.

Produsele ecologice din Moldova vor fi exportate mai uşor în UE | uniunea europeana

Produsele ecologice din Moldova vor fi exportate mai uşor în UE

Certificatele eliberate pentru produsele agroalimentare vor fi recunoscute pe piaţa europeană, iar producţia ecologică va fi exportată mai uşor în UE. Guvernul a aprobat miercuri, 14 noiembrie, proiectul Legii privind producţia agroalimentară ecologică şi etichetarea produselor ecologice. Noile prevederi vor contribui la buna funcţionare a pieţii interne, asigurarea  concurenţe loiale şi sporirea încrederii cetăţenilor în produsele ecologice.

Noul Cod Funciar: Terenurile agricole vor putea fi cumpărate doar de cetăţenii Republicii Moldova

Noul Cod Funciar: Terenurile agricole vor putea fi cumpărate doar de cetăţenii Republicii Moldova

Terenurile cu destinaţie agricolă, dar şi cele din fondul forestier, vor putea fi cumpărate şi vândute doar de cetăţenii Republicii Moldova. Astfel, persoanele străine şi apatrizii nu vor putea procura aceste terenuri, iar în cazul în care vor deveni proprietari prin moştenire, vor fi obligaţi să le vândă în termen de un an. Prevederea este inclusă în noul Cod Funciar, aprobat de Guvern miercuri, 14 noiembrie.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 3 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 3 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 3 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 3 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 3 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 3 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 2 ani · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 4 ani · comentarii (6)
Postari Recente