A fost semnat precontractul de achiziţionare a 41,09% acţiuni Moldova Agroindbank

A fost semnat precontractul
de achiziţionare a 41,09% acţiuni Moldova Agroindbank

Agenţia Proprietăţii Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova, a semnat precontractul de achiziţionare de către consorţiul internaţional de investitori – BERD, Invalda INVL, Horizon Capital – a pachetului de acţiuni în mărime de 41,09% din capitalul social al Moldova Agroindbank. Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, se aşteaptă la un efect pozitiv imediat asupra economiei naţionale, transmite IPN.

Expert: Focusarea strategiei CNA şi Procuraturii Generale doar pe recuperarea banilor este o greşeală

Expert: Focusarea strategiei CNA şi Procuraturii Generale doar pe recuperarea banilor este o greşeală

Focusarea strategiei Centrului Naţional Anticorupţie şi Procuraturii Generale doar pe recuperarea mijloacelor delapidate este o greşeală, fiindcă trebuie să existe o componentă şi  referitor la investigarea acţiunilor autorităţilor publice în cazul fraudei bancare, a explicat expertul economic de la Expert-Grup Sergiu Gaibu în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.

BNM: Rata anuală a inflaţiei în luna mai a scăzut

BNM: Rata anuală a inflaţiei în luna mai a scăzut

Rata anuală a inflaţiei în luna mai anul curent a constituit 2,8%, cu 0,9 puncte procentuale mai puţin faţă de luna precedentă şi a ieşit anticipat (în conformitate cu prognozele publicate anterior) sub limita inferioară a intervalului de variaţie de ±1,5 puncte procentuale de la ţinta de 5,0%.

Gazoductul Iaşi-Chişinău ar putea fi dat în exploatare în 2019

Gazoductul Iaşi-Chişinău ar putea fi dat în exploatare în 2019

Către finele 2019 se va da în exploatare gazoductul Iaşi-Chişinău, ceea ce este o realizare destul de mare. Declaraţia a fost făcută de senatorul român Ion Hadârcă, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova. Potrivit lui, despre aceasta s-a discutat în cadrul reuniunii Comisiei interparlamentare pentru integrare europeană România-Republica Moldova, care a avut loc la Chişinău, transmite IPN.

Bucureştiul va sprijini Moldova în avansarea interconectării la piaţa energetică europeană

Bucureştiul va sprijini Moldova în avansarea interconectării la piaţa energetică europeană

Parlamentul de la Bucureşti va sprijini demersurile legislativului moldovean pentru urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în vederea interconectării Republicii Moldova la piaţa energetică europeană. O declaraţie în acest sens a fost semnată luni, 11 iunie, la Chişinău, la finalul celei de-a şaptea şedinţe a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României, transmite IPN.

Şi eu sunt George Simion! George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012, are din nou interdicţie de a intra în Republica Moldova. Un grup de intelectuali români din România şi Republica Moldova lansează campania ”Şi eu sunt George Simion!” printr-o scrisoare deschisă adresată preşedinţilor şi premierilor Republicii Moldova şi României.

acum 2 ani · comentarii (13)

Sucombarea inevitabilă a Platformei Cinice „Debilitate şi Amnistie” Ţopilor, cauzată atât de veleităţile liderilor săi, cât şi de alierea cu principalii lachei ai Moscovei, i-a determinat pe ideologii din umbră să caute „soluţii”, după modelul lui Dodon. Asemeni paraziţilor care se hrănesc şi trec de la un organism la altul, dadaiştii încearcă să se agaţe de ideea unionistă.

acum 2 ani · comentarii (13)

Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

acum 2 ani · comentarii (4)

Într-un moment în care mioriticii, din stânga şi din dreapta Prutului, se gândesc la mărţişoare, Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a venit cu unul aparte, marcat de eticheta "poziţia antirusească şi antisovietică" a Bucureştiului. Această sintagmă mi-a atras  atenţia, pentru că este parţial incorectă. Şi mă refer la ceea ce simte cetăţeanul de rând, care vorbeşte limba lui Mihai Eminescu...

acum 2 ani · comentarii (148)

Federaţia Rusă a ieşit cu greu din perioada postsovetică. Iar capitalismul sălbatic „a la russ“ a lăsat urme profunde şi astăzi, când mulţi îşi imaginează că drumul spre capitalism şi privatizare trece prin hoţie, detrunare de fonduri şi preluare de proprietăţi ale statului de către potentaţi, pe nimic.

acum 2 ani · comentarii (28)

Sângele vicitimelor de la Bataclan strigă din pământ precum cel vărsat de Cain în illo tempore. El reclamă o luare-aminte autentică. Asaltul asupra Parisului şi reacţia optimă se cer bine înţelese şi bine cumpănite.„La arme cetăţeni”, au intonat pe Wembley, în melodia marseillezei, englezii şi francezii veniţi să asiste la un meci de fotbal amical.

acum 3 ani · comentarii (5)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 1 an · comentarii (9)

Fluctuaţiile de pe piaţa valutară a Republicii Moldova sunt un fenomen răspândit, cu care ne-am obişnuit. Ceea ce deranjează, însă, este deprecierea bruscă a monedei naţionale şi lipsa vreunei perspective de a-i restabili valoarea. În loc să fim asiguraţi că situaţia se va redresa, suntem mustraţi că am ţine banii la saltea.

acum 3 ani · comentarii (6)
Postari Recente