Comuniştii reclamă o serie de încălcări a procesului de votare

Comuniştii reclamă o serie de încălcări a procesului de votare

Alegeri Parlamentare în Republica Moldova

Agitaţie electorală, distribuire de băuturi alcoolice şi bani pentru a cumpăra voturi, apeluri sms, vot cu paşaport românesc, votare cu două fişe de însoţire a buletinului de identitate - acestea ar fi principalele încălcări ale procesului electoral reclamate de Partidul Comuniştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unui briefing, juristul PCRM Serghei Sârbu l-a acuzat pe preşedintele interimar Mihai Ghimpu că ar fi încălcat legislaţia electorală, atunci când şi-a permis să atace verbal partidul comuniştilor în faţa presei.

Deputatul PCRM Grigore Petrenco a acuzat Comisia Electorală Centrală că ar ascunde datele privind desfăşurarea alegerilor peste hotare. Totodată el a semnalat şi unele încălcări, precum lipsa safeurilor unde să fie păstrate buletinele de vot în cazul secţiei de votare din Setubal (Portugalia) sau prezenţa urnei de vot din carton la Paris.

Juristul PCRM, Serghei Sârbu, a declarat că toate încălcările consemnate în ziua alegerilor vor fi analizate şi sistematizate ca apoi să fie depuse la Comisia Electorală Centrală.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările