Zeci de mii de ruşi din Moscova se înghesuie să se închine la Brâul Maicii Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întro minută reuşesc să pupe relicva 40 de ruşi
Întro minută reuşesc să pupe relicva 40 de ruşi

Aducerea de la Muntele Athos, În capitala Federaţiei Ruse, a relicvei a provocat o îmbulzeală nemaiîntâlnită de la dispariţia Uniunii Sovietice

Dacă ieri numărul pelerinilor ce stăteau în rând pentru a se închina la Brâul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu era de circa 25.000 de persoane astăzi numărul acestora a ajuns la 82.000, anunţă RIA Novosti.
Potrivit oficialităţilor în decursul a 24 de ore pot ajunge la relicvă maximum 25 de mii de pelerini.
Afluxul de credicioşi a constituit o surpriză pentru autorităţile capitalei ruseşti, dar şi pentru cele din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

„În catedrala sfântului Ilie din Moscova se păstrează o părticică din aceast brâu, dar nimeni nu se înghesuie să se roage la ea, chiar dacă rugăciunile au acelaşi efect", a declarat un preot de la această biserică.

În acelaşi timp, autorităţile din capitala rusă au luat o serie de măsuri pentru ai ajuta pe pelerini. Astfel au fost instalate peste 580 de veceuri mobile, iar pelerinii sunt asiguraţi cu ceai fierbinte.

Pentru prima dată în Rusia

Brâul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, păstrat laîn mănăstirea Vatoped din muntele Athos, a fost adus în Rusia pentru prima dată.

Relicva s-a aflat în Sankt-Petersburg în perioada 20-24 octombrie, în Ekaterinburg - 24-27 octombrie, în Norilisk - 27-29 octombrie, Vladivostok - 29 octombrie - 1 noiembrie, Krasnoiarsk- 1-4 noiembrie, în Nijnii Novgorod - 4-6 noimbrie, Diveevo - 6-7 noiembrie, Saransk - 7-10 noimebrie, Samara - 10-13 noiembrie, Rostov-pe-Don - 13-16 noiembrie, Kaliningrad - 16-19 noiembrie, iar la Moscova - 19-27 noiembrie.
Potrivit unei tradiţii mai vechi, desprinse din izvoarele bizantine, brâul şi veşmântul Maicii Domnului cu puţin timp înainte de Adormirea Ei, au fost încredinţate la două văduve din Ierusalim şi din generaţie în generaţie aceste sfinţenii s-au păstrat în Palestina. În timpul împăratului Arcadie al Imperiului Roman de Răsărit (395-408) chivotul cel preascump cu brâul Maicii Domnului a fost mutat la Constantinopol.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite