Zece medici legişti din Chişinău, reţinuţi pentru luare de mită şi escrocherie

Zece medici legişti din Chişinău, reţinuţi pentru luare de mită şi escrocherie

Zece angajaţi ai Centrului de Medicină Legală au fost reţinuţi fiind suspectaţi au perceput plăţi în mod ilegal. Despre aceasta anunţă într-un comunicat de presă Centrul Naţional Anticorupţie, transmite IPN.

Potrivit materialelor cauzei, banii ar fi fost pretinşi pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, întocmite în legătură cu examinarea cauzei morţii. Plăţile variau între 900 şi zece mii de lei şi nu erau contabilizate în casieria instituţiei. Ca rezultat, sumele indicate ar fi fost împărţite între cei care prestau serviciile menţionate, în acest mod fiind cauzate prejudicii materiale instituţiei medicale.

În cadrul efectuării măsurilor de investigaţie, s-a constatat că, doar în perioada iulie – septembrie, suma încasată de legişti s-ar fi ridicat la 327 de mii de lei.

Pe aceste fapte au fost pornite două cauze penale – pentru corupere pasivă şi escrocherie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, medicii legişti riscă până la 15 ani de închisoare, cu amendă de până la 500 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pe o perioadă de până la 15 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: