Vremea rea perturbă zborul avioanelor: Aeronavele decolează cu întârzieri de până la o oră

Vremea rea perturbă zborul avioanelor: Aeronavele decolează cu întârzieri de până la o oră

Cu întârziere de peste 12 ore a zburat aseară, de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, avionul către Bucureşti, care trebuia să decoleze încă la ora 05.40. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aeronava a putut zbura abia la ora 18.09. În aceeaşi direcţie a plecat un avion la ora 16.50, faţă de ora 14.20, când era programat zborul, transmite IPN.

Avionul spre Kiev, programat la ora 07.10, a putut decola tocmai la ora 19.56. Conform tabelului online al Aeroportului, multe dintre cursele aeriene au fost efectuate cu câteva ore întârziere, tocmai spre seară când ninsoarea a scăzut din intensitate. De pe Aeroport au fost operate zboruri până aproape de ora 01.00. În această dimineaţă cursele aeriene sunt operate cu întârzieri de până la o oră.
 
Administraţia Aeroportului declară că lucrările intensive de curăţare a pistei, căilor de rulaj şi peronului permit aterizarea şi decolarea aeronavelor în deplină siguranţă. În condiţii meteo nefavorabile, decizia de decolare sau aterizare rămâne la discreţia echipajului de zbor, ţinând cont de regulamentele fiecărei companiei aeriene.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: