Vremea se va încălzi săptămâna viitoare în R. Moldova. Temperaturile vor ajunge până la +13

Vremea se va încălzi săptămâna viitoare în R. Moldova. Temperaturile vor ajunge până la +13

Vremea se va încălzi brusc săptămâna viitoare. După geruri de până la -20 de grade Celsius, vor fi temperaturi de până la +13, transmite IPN. Şeful Direcţiei prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadii Roşca, a precizat că, după 20 februarie, temperatura aerului va creşte semnificativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încălzirea vremii se va datora unui front atmosferic asociat unui ciclon, care va trece în apropere de teritoriul Republicii Moldova. Până la 24 februarie, valorile termice ale aerului vor fi cu 7-8 grade mai ridicate faţă de norma pentru această perioadă a anului. Acelaşi front atmosferic va aduce şi precipitaţii, care la început vor fi sub formă de ninsoare. Va ninge neînsemnat mâine, 18 februarie, şi la 20 februarie.

Pentru 19 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează temperaturi scăzute, de până la -20 de grade, în nordul ţării. În celelalte zone ale ţării, se vor înregistra valori termice de la -10 până la -15 grade Celsius.

Cel mai frig pe 17 februarie a fost în 1967, în acea zi la Chişinău au fost înregistrate -20,5 grade. Cea mai caldă zi de 17 februarie a fost cea din anul 2019, la Tiraspol termometrele arătau +16 grade Celsius.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările