Vlad Filat rămâne după gratii. Instanţa de apel a respins recursul avocaţilor de a schimba măsura preventivă

Vlad Filat rămâne după gratii. Instanţa de apel a respins
recursul avocaţilor de a schimba măsura preventivă

FOTO Sandu Tarlev

Recursul avocaţilor fostului premierul Vlad Filat privind înlocuirea măsurii de arest preventiv cu eliberarea condiţionată a clientului său, a fost respins. Avocatul Igor Popa a declarat că decizia magistraţilor de la Curtea de Apel este nefondată şi ilegală, transmite IPN.

Igor Popa a spus că în prezent, ex-premierul este deţinut în mod ilegal în Penitenciarul nr.13. Avocatul susţine că mandatul de 90 de zile emis pe 5 ianuarie urmează a fi ajustat, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, care a declarat că un mandat de arest preventiv nu poate fi prelungit pe un termen mai mare de 30 de zile.
 
Potrivit avocatului, Curtea de Apel doar a respins recursul avocaţilor, fără a oferi o argumentare. Acesta a menţionat că instanţa de apel nu s-a expus asupra temeiniciei menţinerii în arest sau a ajustării mandatului. Igor Popa a declarat că Vlad Filat ar trebui să fie liber cel puţin până la 1 martie, zi pentru care a fost stabilit o şedinţă pentru aplicarea unui nou mandat de arest.
 
La şedinţa de judecată din 17 februarie, avocaţii lui Vlad Filat au cerut cercetarea acestuia în stare de libertate. După mai multe ore de deliberări, magistraţii Judecătoriei Buiucani au respins demersul apărării. Ulterior, avocaţii ex-premierului  au atacat cu recurs încheierea primei instanţe.
 
Vlad Filat a fost reţinut în luna octombrie, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: