Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întâlnit cu părinţii soldaţilor decedaţi în timpul serviciului militar

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întâlnit cu părinţii soldaţilor decedaţi în timpul serviciului militar

Părinţii militarilor decedaţi şi-au spus păsul în faţa ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa Sursa:Protv.md

Oamenii s-au plâns ministrului că procedurile medico-legale au fost făcute superficial, procesele au fost întârziate, iar tinerii sunt slab pregătiţi psihologic atunci când se înrolează în armată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, s-a întâlnit astăzi cu părinţii ostaşilor care au murit în timpul serviciului militar, în ultimii anii. 

Preşedintele Asociaţiei „Mamele Ostaşilor” , Lilia Creciun, spus că majoritatea cazurilor tragice au loc fiindcă tinerii au o pregătire psihologică nesatisfăcătoare până la înrolarea în serviciul militar obligatoriu. Alţi părinţi s-au plâns de faptul că rapoartele medico-legale primite au fost superficiale şi că examinările cazurilor în instanţă au fost deseori tergiversate. 

„Pentru noi e o tragedie irecuperabilă decesul unui militar, ca şi pentru familia îndurerată. Am decis să ne întîlnim cu dumneavoastră, ca să găsim împreună căi de soluţionare a problemelor cu care vă confruntaţi, precum şi pentru a vă îndemna la o participare mai activă în activităţile noastre educaţionale care vizează tinerii ostaşi, ca să excludem alte cazuri similare“, le-a spus Marinuţa.

Oficialul le-a mai transmis părinţilor că angajaţii Ministerului Apărării pregătesc un program de educaţie militaro-patriotică a tinerilor din instituţiile de învăţământ, pentru a diminua efectele psihologice care ar putea avea loc atunci când aceştia sunt înscrişi în serviciul militar. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările