Vitalie Marinuţa: „Avem nevoie de armată având conflictul transnistrean nesoluţionat și trupe separatiste pe malul stâng“

Vitalie Marinuţa: „Avem nevoie de armată având conflictul transnistrean nesoluţionat și trupe separatiste pe malul stâng“

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa

Astăzi se împlinesc 21 de ani de la crearea Armatei Naționale. Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa spune că pentru dezvoltarea armatei am avea nevoie de cel puţin un procent din PIB.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Ministrul apărării susține că Armata Națională trebuie să fie mică, dar bine dotată. „Neutralitatea costă şi costă mult. O ţară neutră trebuie să aibă o forţă care să fie pentru orice eventualitate gata pentru orice necesitate. Pentru noi cu atât mai mult este nevoie, având conflictul transnistrean nesoluţionat , având o armată separatistă pe malul stâng al Nistrului, a unei regiuni a noastre a Republicii Moldova, pentru care în 1992 am luptat, pentru care au murit cetăţenii noştri, având o armată străină prezentă în teritoriul dat şi care nu are în gând să plece. Cred că ar fi un absurd ca noi să ne punem întrebarea despre lichidarea Armatei Naţionale.

De asemenea, oficialul a vorbit şi despre o eventuală restructurarea a Armatei Naţionale: „ Cu mare, mare greu ne permite să menţinem acele unităţi de tehnică, acea infrastructură care o avem. Dar, totodată, ne impune să ne gândim la o reevaluare a tot ce înseamnă Armată Naţională. Şi eu cred că, în această toamnă, specialiştii Ministerului Apărării şi ai Marelui Stat Major vor veni cu propuneri faţă de conducerea de vârf a Republicii Moldova pentru a restructura Armata Naţională", a mai declarat Vitalie Marinuţa pentru Europa Liberă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările