Viorel Morari rămâne în libertate

Viorel Morari rămâne în libertate

Procurorul Viorel Morari, cel care a condus Procuratura Anticorupţie în perioada guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc.

Demersul procurorilor de aplicare a arestului preventiv în privinţa şefului suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a fost respins. Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru IPN că procurorii vor contesta încheierea primei instanţe la Curtea de Apel Chişinău.

Viorel Morari a fost reţinut pe 19 ianuarie, fiindu-i înaintată o nouă învinuire. Şeful suspendat al PA este acuzat de exces de putere, fals în acte publice, reţinerea sau arestarea ilegală şi tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate. Potrivit procurorilor, aceste acţiuni au fost comise în privinţa co-proprietarilor reţelei de benzinării „Vento”. Ultimii au fost recent reabilitaţi în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că, în anul 2018, au fost persecutaţi, reţinuţi, arestaţi, deposedaţi de avere şi traşi ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă.

Viorel Morari a fost reţinut şi în ianuarie 2020, fiind învinuit de abuz de serviciu, fals în acte publice şi amestecul în înfăptuirea urmăririi penale. Cauza penală a fost expediată în instanţa de judecată peste o lună. Tot atunci, Procuratura anunţa că a iniţiat încă un dosar, acesta fiind bănuit de îmbogăţire ilicită şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, cu folosirea situaţiei de serviciu.

Viorel Morari pledează nevinovat. Până la ultima reţinere, acesta se afla sub control judiciar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările