VIDEO Viorica Dumbrăveanu explică de ce a fost eliberat din funcţie şeful Spitalului Clinic Republican

VIDEO Viorica Dumbrăveanu explică de ce a fost eliberat din funcţie şeful Spitalului Clinic Republican

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că decizia de a-l demite din funcţie pe directorul Spitalului Clinic Republican din Chişinău, Anatol Ciubotaru, a fost luată de Comisia prentru situaţii excepţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viorica Dumbrăveanu a precizat că Anatol Ciubotaru este un medic foarte bun, însă ar fi fost admise anumite greşeli ce ţin de administrarea instituţiei. 

„Ca profesionist este un om cu literă mare. În cazul dat au existat nişte momente slabe ce ţin de management. Nu este vorba că a făcut testarea la o clinică privată (a celor patru medici infectaţi cu COVID-19), cum s-a intepretat în presă. Problema a constat în aceea că noi nu am cunoscut despre faptul că persoanele se testează, doar după ce au venit patru probe pozitive a fost informat ANSP despre aceste cazuri. Problema este că noi ulterior am aflat că a fost încheiat un contract de testare (cu o clinică privată) pentru 30 de lucrători. Vedeţi care este cifra actuală a personalului infectat”, a spus Viorica Dumbrăveanu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: