VIDEO Trei bărbaţi din Chişinău, reţinuţi pentru comercializare ilegală de arme şi muniţii

VIDEO Trei bărbaţi din Chişinău, reţinuţi pentru comercializare ilegală de arme şi muniţii

Poliţiştii şi procurorii au reţinut trei persoane cu vârsta cuprinsă între 38 şi 58 ani, locuitori ai mun. Chişinău, care aveau roluri bine determinate atât la păstrarea armelor şi muniţiilor, cât şi la comercializarea ilegală a acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unul dintre figuranţi a fost participant la războiul din Afganistan, fiind instruit în folosirea armamentului.

La domiciliul unuia dintre figuranţi au fost depistate şi ridicate un aruncător de grenade de model RPG-18, aproximativ un kg de Hexogen-Trotil, cinci grenade de tip RGD-5 cu focos, doua pistoale de model TT, un pistol de tip Revolver, patru amortizoare de zgomot, aproximativ 500 cartuşe de calibru 7.62, 5.45, 5.6, 12, 9.17, 9.18, doua obiecte confecţionate artizanal cu sistem de declanşare, un încărcător calibru 5.45 pentru puşca mitralieră Kalaşnikov (RPK), un tub de aprindere, un pachet de Parafin şi trei fragmente de electrodetonator, care urmau a fi comercializate la preţul de 100.000 lei.

Pentru a asigura măsuri de securitate sporită, la faţa locului a fost solicitată intervenţia Secţiei Tehnico-Explozive a Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare al IGP, care au ridicat în modul corespunzător armamentul şi muniţiile depistate.

La data de 25 martie curent, în privinţa unui suspect a fost aplicată măsura preventivă, arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar alţii doi se cercetează în stare de libertate.

Dacă vinovăţia persoanelor va fi demonstrată, aceştia riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de până la 7 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările