VIDEO Tânără din Moldova, deposedată de acte şi impusă să cerşească timp de zece ani în Ucraina, Rusia şi Belarus. Şase bărbaţi au fost reţinuţi

VIDEO Tânără din Moldova, deposedată de acte şi impusă să cerşească timp de zece ani în Ucraina, Rusia şi Belarus. Şase bărbaţi au fost reţinuţi

Şapte persoane, membrii unei grupări infracţionale, cu vârste cuprinse între 35 şi 59 de ani, au fost reţinute de trafic de copii. S-a stabilit că, începând cu anul 2003 până în prezent, traficanţii, urmărind scopul exploatării prin cerşit, prin înşelăciune, sub pretextul angajării la un loc de muncă bine plătit în domeniul vânzărilor, au recrutat mai multe persoane de gen feminin

Victimele erau ulterior transporte în Ucraina, Republica Belarus şi Federaţia Rusă, unde erau obligate să cerşească în locuri publice.

Astfel, poliţia a identificat o tânără care, în anul 2003, pe când avea vârsta de 16 ani, a fost recrutată de către suspecţi şi transportată în Ucraina. Ajunsă în Ucraina, victima a fost deposedată de acte de identitate, iar apoi a fost impusă să practice comerţ stradal şi cerşit.

Exploatarea victimei a durat 10 ani, timp în care ea a încercat de multiple ori să fugă de infractori, însă de fiecare dată a fost găsită şi supusă agresiunilor fizice şi psihice din partea traficanţilor.

De asemenea, contrar voinţei sale, victima a fost transportată din Ucraina şi în Republica Belarus şi Federaţia Rusă, unde a muncit în stradă, dar şi a practicat cerşetoria în comun cu alte victime, originare din Belarus. Banii acumulaţi de victimă la sfârşitul zilei erau luaţi de suspecţi şi utilizaţi în scopuri personale, iar victimei îi reveneau doar bani pentru alimente.

În rezultatul percheziţiilor efectuate în cadrul urmăririi penale, la suspecţi au fost depistate acte de identitate ale mai multor potenţiale victime, documente ce confirmă transferuri bancare către suspecţi din afara ţării, precum şi mijloace băneşti în numerar, în sumă totală de peste 700.000 lei.

Actualmente, trei dintre suspecţi sunt plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, iar patru în arest la domiciliu.

În caz de condamnare, învinuiţi riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 20 de ani.

În prezent, investigaţiile pe caz sunt în plină desfăşurare, în scopul identificării tuturor victimelor infracţiunii, dar şi a bunurilor infracţionale, obţinute de către învinuiţi, acestea urmând a fi confiscate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: