VIDEO Scurgeri de petrol în Marea Neagră, de la nava moldovenească „Nikolai Bauman“

VIDEO Scurgeri de petrol în Marea Neagră, de la nava moldovenească „Nikolai Bauman“

Înainte de naufragiu, nava transporta ghips din Turcia în Ucraina. Sursa: Unimedia.md

Autorităţile ucrainene evaluează efectele poluării cu petrol, după scufundarea navei „Nikolai Bauman“ în largul regiunii Odesa.

 

Circa 5 kilometri pătraţi din Marea Neagră, în largul regiunii Odesa (Ucraina), sunt acoperiţi cu o peliculă de petrol din cauza unor scurgeri de petrol de pe nava „Nicolae Bauman“ sub pavilion moldovenesc, relevă Unimedia.md.

Nava s-a scufundat pe data de 6 martie. În urma acestui accident au fost afectate şi camerele de combustibil de pe ambarcaţiune. Procuratura ucraineană a deschis un dosar penal pentru poluare marină şi încălcare a normelor de protecţie a apelor. Inspectorii de mediu din Odesa evaluează pagubele aduse mediului înconjurător, în baza cărora urmează să solicite despăgubiri de la proprietarul vaporului.

Înainte de naufragiu, nava „Nikolai Bauman“ transporta aproximativ 3.000 de tone de ghips din Turcia către Herson (Ucraina).

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările