Detalii despre şoferul băut încătuşat în plină stradă. Acesta avea permisul de conducere suspendat. În timpul reţinerii, un amic de-al său a lovit un poliţist

Detalii despre şoferul băut încătuşat în plină stradă. Acesta avea permisul de conducere suspendat. În timpul reţinerii, un amic de-al său a lovit un poliţist

Inspectoratul Naţional de Patrulare a oferit detalii despre bărbatul care a pus pe jar poliţia din Chişinău, în seara de duminică, 7 iunie, după ce a refuzat să oprească maşina şi a încercat să scape de Poliţie. Testul alcoolscopic a arătat o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0.86 ml/g.

Potrivit Poliţiei, pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana a fost observat un automobil care se deplasa cu viteză excesivă şi conducea neadecvat.

Fiind somat de poliţişti să oprească maşina, şoferul a refuzat categoric, continuând deplasarea cu viteză excesivă. În automobil se aflau încă şapte persoane, cu vârsta cuprinsă între 30-40 de ani, dintre care patru bărbaţi şi trei femei, dintre care o gravidă.

După o lungă urmărire a Mercedes-ului, la intersecţia străzilor Aleco Russo cu Nicolae Dimo, automobilul a fost oprit forţat de către patru echipe de patrulare ale INSP al IGP şi două ale BPRO al DP.

S-a constatat că şoferul avea permisul de conducere suspendat, după ce a fost depistat săptămâna trecută în stare de ebrietate la volan.

În timpul stopării, atât şoferul cât şi unul dintre pasageri au manifestat un comportament agresiv faţă de angajaţii Poliţiei. Pasagerul a aplicat o lovitură în regiunea feţei unuia dintre poliţişti, astfel, au fost aplicate cătuşele din dotare şi gazul lacrimogen.

Pe faptul aplicării violenţii nepericuloase pentru viaţa sau sănătate faţă de persoana cu funcţie de răspundere în legătură cu participarea acestei persoane la prevenirea ori curmarea unei infracţiuni sau a unei fapte antisociale, în privinţa pasagerului agresiv, a fost pornită o cauză penală prin prisma art. 349 alin. (1/1) Cod Penal (ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească), fiind reţinut pe 72 ore.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările