VIDEO Recrutau fete din Nisporeni şi Bălţi şi le obligau să presteze servicii sexuale în Chişinău. Două persoane, reţinute pentru trafic de fiinţe umane

VIDEO Recrutau fete din Nisporeni şi Bălţi şi le obligau să presteze servicii sexuale în Chişinău. Două persoane, reţinute pentru trafic de fiinţe umane

FOTO politia.md

Un bărbat de 33 de ani şi o tânără de 19 ani, domiciliaţi în raionul Nisporeni şi Bălţi, au fost reţinuţi pentru trafic de fiinţe umane şi trafic de copii. Anterior, bărbatul a fost cercetat penal pentru organizarea cerşitului.

S-a constatat că învinuiţii, timp de aproximativ opt luni, au recrutat mai multe tinere din raionul Nisporeni şi Bălţi, printre care şi o minoră. Fetele erau cazate în mai multe apartamente din Chişinău pentru a presta servicii sexuale contra plată.

Iniţial, minora care a fost recrutată prin intermediul reţelei de socializare „Odnoklassniki”, în scopul prestării serviciilor de bonă, pentru a avea grijă de copiii minori ai bănuiţilor. Pentru munca prestată suspecţii i-au promis victimei un salariu de 2.000 de lei. Ulterior, minora a fost convinsă să presteze şi servicii sexuale contra plată, alături de alte tinere recrutate în acest sens.

De asemenea, învinuiţii identificau clienţii de pe urma anunţurilor plasate pe pagina web „999.md”. Tinerele deserveau zilnic în jur de 4-5 clienţi. Pentru serviciile sexuale prestate, acestea erau remunerate cu 50% din venitul obţinut. Din suma primită de la învinuiţi, victimile achitau chiria apartamentelor şi alte cheltuieli pentru necesităţi personale. 

La moment, tânăra este cercetată în stare de libertate, iar bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Dacă li se va dovedi vinovăţia, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 la 12 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: