VIDEO Momente inedite din istoria Republicii Moldova: Cum a fost semnată Declaraţia de Independenţă

VIDEO Momente inedite din istoria Republicii Moldova: Cum a fost semnată Declaraţia de Independenţă

FOTO parlament.md

O colecţie impresionantă de imagini istorice inedite a fost publicată la solicitarea Parlamentului Republicii Moldova din arhiva Agenţiei Informaţionale de Stat „Moldpres” şi a Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio – Moldova”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre imaginile video este şi şedinţa Parlamentului la care a avut loc semnarea Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, 27 august 1991. Declaraţia de Independenţă a fost semnată de către 287 de deputaţi.

De asemenea, au fost publicate şi imaginile video cu şedinţa Parlamentului la care a fost votată adoptarea Constituţiei, 29 iulie 1994.
 
Iniţiativa de creare a arhivei Parlamentului aparţine Preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a făcut, anul trecut, demersuri către Agenţia Informaţională de Stat „Moldpres”, Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania „Teleradio - Moldova”, precum şi Arhiva Naţională a Republicii Moldova şi Arhivele Naţionale ale României.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: