VIDEO Maşini de lux furate din UE, ridicate de poliţiştii de frontieră

VIDEO Maşini de lux furate din UE, ridicate de poliţiştii de frontieră

FOTO border.gov.md

Angajaţii Poliţiei de Frontieră din R. Moldova au depistat şi au ridicat şase autoturisme de lux, care ar fi fost sustrase din UE, blanchete ale certificatelor de înmatriculare, xerocopii ale actelor oficiale şi alte documente cu semne de falsificare. Descinderile s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii precedente.

Conform informaţiilor acumulate, în perioada anilor 2015-2020, un grup de cetăţeni din Republica Moldova, România, Italia şi Albania au organizat o schemă infracţională privind trecerea ilegală a maşinilor luxoase peste frontiera de stat a Republicii Moldova. 

Mijloacele de transport, ale căror valoare depăşeşte 120 mii de euro, ar fi sustrase din ţările Uniunii Europene. Totodată, membrii acestei grupări perfectau şi foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale şi efectuau modificări mecanice neautorizate.

Astfel, în urma activităţii speciale de investigaţie şi a materialelor acumulate în cadrul cauzei penale, au fost efectuate opt percheziţii în diferite locaţii din municipiul Chişinău şi alte două percheziţii - în raioanele Orhei şi Anenii Noi. Ofiţerii de investigaţie şi ofiţerii de urmărire penală ai IGPF au depistat o motoretă de model „Piagio” şi un autoturism de model „VW Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. Alte cinci maşini: Nissan X-Trail, Jeep Compass, BMW X5, Mini Cooper, ALFA ROMEO, au fost ridicate pe faptul existenţei informaţiei de sustragere din UE şi introducerea clandestină ale acestora în Republica Moldova.

În cadrul percheziţiilor au fost identificate şi xerocopii a actelor care au servit la baza înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autorităţile Italiei, xerocopii ale împuternicirilor notariale, xerocopii ale transferurilor băneşti, opt telefoane mobile şi mai multe cartele SIM, un laptop şi alte documente cu semne de falsificare.

Persoanele documentate şi-au recunoscut vina în cadrul audierilor, în prezent acestea fiind cercetate în stare de libertate.

În continuare, poliţiştii de frontieră în conlucrare cu autorităţile de drept naţionale şi europene continuă investigaţiile în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu mijloace de transport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: