VIDEO Un lot de piese auto în valoare de peste 1 milion de lei, confiscat la frontieră

VIDEO Un lot de piese auto în valoare de peste 1 milion de lei, confiscat la frontieră

FOTO border.gov.md

Poliţiştii de frontieră în coordonare cu Procuratura raionului Briceni au destructurat un grup infracţional specializat în transportul ilegal de piese auto de schimb peste frontieră.

Conform probelor acumulate, timp de câţiva ani, mai multe persoane, prin înţelegere prealabilă şi de comun acord, au introdus în mod fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova cu scop de comercializare, un număr mare de piese auto procurate în Polonia. Lotul de bunuri era transportat prin diferite metode ilicite şi cu un traseu bine definit, Polonia – Ucraina - Republica Moldova.
 
În rezultatul măsurilor de investigaţii speciale şi urmărire penală a fost identificat capul grupării, care s-a dovedit a fi un cetăţean moldovean de 46 de ani, cu viză de domiciliu în raionul Orhei. Bărbatul acţiona în complicitate cu alţi patru cetăţeni moldoveni, fiecare având un rol bine determinat în schema infracţională.
 
Aceştia intrau în graţiile proprietarilor de ateliere specializate în reparaţii auto şi primeau de la ei comenzi de piese auto, pe care le găseau pe piaţa internă a Poloniei, după care având înţelegeri cu şoferii de camioane aduceau în ţară, camuflate printre mărfurile transportate legal, cantităţi impunătoare de piese auto de schimb. Cel putin în ultimele patru luni, bunurile erau introduse în ţară prin punctul de trecere comun Criva-Mamalîga.
 
Totodată, în contextul identificării membrilor grupării, a schemei infracţionale, locului de depozitare, cât şi a destinatarilor finali, s-a purces la reţinerea în flagrant a persoanelor bănuite şi confiscarea mărfurilor de contrabandă. În data de 13 februarie curent a fost localizat capul grupării, care revenea din Polonia în Republica Moldova. Acesta fiind reţinut în trafic, la volanul unui microbuz de model Ford Transit Tourneo.
 
Din declaraţii şi informaţiile deţinute, bărbatul se deplasa din r-nul Briceni spre r-nul Orhei. După percheziţiile petrecute asupra mijlocului de transport s-a depistat şi ridicat mai multe telefoane mobile, circa 3.000 de euro, înscrisuri de ciornă cu evidenţa tranzacţiilor efectuate şi facturi de achiziţionare a pieselor auto în Polonia, cât şi o cantitate impunătoare de piese pentru diferite mijloace de transport, printre care: uşi, capote, bare de protecţie, faruri, retrovizoare şi altele componente în număr de 400 de unităţi. 
 
În data de 15 februarie curent, la intrarea în ţară prin punctul de trecere comun Criva-Mamaliga, a fost supus verificărilor amănunţite camionul care era utilizat la transportul ilegal de piese de schimb. Ca urmare, în camion şi în remorca acestuia s-au găsit un torpedou, faruri, uşi, aripi şi alte piese.
 
Pe piaţa Republicii Moldova, valoarea estimativă a bunurilor depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor este de peste un milion de lei.
 
Poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorilor continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea ilegală. Petru comiterea acestei infracţiuni membrii grupului riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: