VIDEO Ion Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi 60 de ani

VIDEO Ion Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi 60 de ani

Ion şi Doina Aldea Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier FOTO: yupi.md

Cunoscutul cântăreţ şi compozitor Ion Aldea Teodorovici, născut la 7 aprilie 1954 la Leova, Republica Moldova, ar fi împlinit astăzi vârsta de 60 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Împreună cu soţia sa Doina, sunt consideraţi adevăraţi eroi ai luptei pentru unirea Basarabiei cu România, întrucât şi-au exprimat de nenumărate ori această atitudine. Tot ei au optat pentru revenirea la limba română în Republica Moldova şi a alfabetului latin. În memoria lor la locul accidentului a fost ridicat un monument funerar.

De origine basarabeni, Doina şi Ion Aldea Teodorovici s-au cunoscut prin intermediul poetului Grigore Vieru, în cadrul unui eveniment cultural pe care acesta l-a organizat. În anul 1981, artiştii şi-au spus da în faţa stării civile.

VIDEO 21 de ani de la tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa artiştii Doina şi Ion Aldea Teodorovici

Celebrii artişti basarabeni Doina şi Ion Aldea Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier petrecut la  Coşereni, judeţul Ialomiţa, cu aproape 22 de ani în urmă. Multă vreme s-a considerat că ceea ce părea a fi un eveniment nefericit, ar fi fost în realitate o crimă.

„Doina îmi spunea mereu că în toate secolele au existat jertfe“. Ce îşi amintesc apropiaţii despre Ion şi Doina Aldea Teodorovici

Restanţele anilor Vieru şi Aldea-Teodorovici

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: