VIDEO Imagini şocante la Otaci. O parte a unui bloc cu nouă etaje s-a prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otaci

O parte a unui bloc de locuit cu nouă etaje din oraşul Otaci, Republica Moldova, s-a prăbuşit în seara de miercuri, 19 iunie. Partea blocului care s-a prăbuşit a cuprins toate etajele, de la nouă până la unu. Potrivit autorităţilor, nu sunt înregistrate victime, datorită faptului că salvatorii au reuşit evacuarea locatarilor, 51 de oameni, inclusiv 11 copii, cu zece minute înainte ca blocul să se prăbuşească, fiind preîntâmpinată tragedia.

UPDATE Procuratura raionului Ocniţa a iniţiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a lucrărilor de construcţie a blocului

Igor Dodon a comunicat că statul îi va asigura pe toţi sinistraţii cu locuinţe noi

UPDATE Blocul de la Otaci va fi demolat. Se presupune că la edificarea acestuia au fost comise încălcări

Igor Dodon a declarat că este necesară o inspecţie a tuturor blocurilor cu risc de avariere, mai ales după ploile torenţiale din ultima perioadă.

În discuţia cu preşedintele ţării, oamenii i-au spus că subsolul blocului a fost inundat. Pereţii aveau fisuri de ceva vreme, dar nimeni nu a intervenit. Locatarii au mai spus că le este frică „să rămână fără acoperiş deasupra capului”.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că locatarii sunt în siguranţă, iar Guvernul va căuta modalităţi pentru a-i ajuta. „Locatarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost realocaţi într-un spaţiu sigur. Mâine (joi - n.red.), în şedinţa guvernului, vom discuta despre modalităţile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit şi au rămas fără locuinţe şi vom iniţia o investigaţie a accidentului produs”, a mai spus Maia Sandu.

Bloc prabusit Otaci
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite