VIDEO A fost semnat acordul de grant pentru izolarea termică a clădirilor din Chişinău

VIDEO A fost semnat acordul de grant pentru izolarea termică a clădirilor din Chişinău

FOTO captură video

Acordul de grant, în valoare de 5 milioane de euro, în cadrul proiectului privind eficienţa energetică a clădirilor publice din Chişinău a fost semnat de către primarul general interimar Silvia Radu, la Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituie împrumutul oferit de BERD şi BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţilor municipale, citat de IPN, grantul este oferit prin fondul E5P – un instrument al Uniunii Europene prin intermediul căruia se susţin proiectele autorităţilor locale de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi a mediului.

„Mă bucur că reuşim să aducem bani în Chişinău, în economia Moldovei, pentru că orice euro adus în ţară înseamnă un plus pentru moldoveni. Cu aceste fonduri, vom moderniza gradiniţele, şcolile, toate clădirile publice din Chişinău. Vom face izolarea termică a acoperişurilor, a pereţilor, precum şi modernizarea sistemelor de încălzire”, a declarat Silvia Radu într-o postare pe Facebook.

În perioada 5 – 8 decembrie, Silvia Radu se află într-o vizită oficială în Londra, unde participă la cea de-a 7-a Adunare a Contribuabililor din cadrul Parteneriatului pentru Mediu şi Eficienţă Energetică din Estul Europei (E5P).

Consiliul municipal Chişinău a împuternicit-o joi, 7 decembrie, să negocieze unele aspecte ale contractului de împrumut BERD/BEI pentru proiectul de eficientă energetică. Se prevede că municipalitatea va întoarce împrumuturile în 17 tranşe semestriale după trei ani de la semnarea contractelor, cu rata dobânzii anuală egală cu cinci puncte procentuale, plus rata EURIBOR pentru şase luni.
 

citeste totul despre: