VIDEO Un film inspirat din evenimentele din aprilie 2009 va fi lansat la Chişinău

VIDEO Un film inspirat din evenimentele din
aprilie 2009 va fi lansat la Chişinău

Toate imaginile au fost filmate în Chişinău FOTO: Facebook

Cunoscutul actor moldovean Anatol Durbală debutează în calitate de regizor de film cu lungmetrajul „Ce lume minunată“. Pelicula este inspirată din evenimentele din aprilie 2009, de la Chişinău, şi dedicată tuturor tinerilor ucişi sau maltrataţi în timpul protestelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul relatează povestea unui tânăr basarabean, revenit acasă din SUA unde îşi face studiile, pentru o scurtă vacanţă de Paşti, în aprilie 2009, şi se pomeneşte din întâmplare în iureşul evenimentelor.

Anatol Durbală şi-a dorit demult să facă un film şi a avut mai multe idei. „Până la urmă, am ales-o pe aceasta din mai multe motive. În primul rând, pe mine mă tulbură această temă, mai ales că aceste scene demne de tragediile antice s-au petrecut sub nasul nostru“, a declarat actorul pentru Jurnal TV. El a precizat că proiectul este apolitic şi, chiar dacă scenariul este inspirat din fapte reale, nu este un documentar, ci un film artistic.

Rolurile principale sunt interpretate de tânărul Igor Babiac şi de îndrăgitul actor Igor Caras-Romanov. Producător – Sergiu Cumătrenco. Pre-producţia filmului a început în 2011, iar în 2012 proiectul filmului a participat la „Producer’s Workshop“ din Tbilisi, unde a fost calificat ca „Very Strong Story“.

Premiera va avea loc pe 4 aprilie, la cinematograful Odeon din Chişinău.       

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările