VIDEO Familie din Cahul, şantajată doi ani de o grupare criminală formată din şase tineri

VIDEO Familie din Cahul, şantajată doi ani de o grupare criminală formată din şase tineri

Inspectoratul General al Poliţiei anunţă despre reţinerea a şase persoane, care au decurs la o serie de şantajuri, distrugeri şi deteriorări intenţionate a bunurilor unei familii care deţine în proprietate şi administrează un magazin-restaurat în localitatea Baurci-Moldoveni din raionul Cahul, în scopul achitării periodice a unei sume de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din gruparea criminală face parte şi o persoană aflată în detenţie în Penitenciarul din Cahul.

Activitatea grupului criminal organizat a fost documentată mai bine de un an. În urma măsurilor speciale de investigaţii s-a stabilit că organizatorii grupării, şase persoane, cu vârstele între 20-30 de ani, au organizat comiterea mai multor activităţi criminale, a căror ţintă erau membrii familiei care deţinea în proprietate şi administra un magazin. Mai concret, aceştia, începând cu luna decembrie a anului 2017, până în prezent, acţionau prin şantaj, incedierea imobilelor şi tragerii din armă în geamurile magazinului şi automobilelor proprietarilor.

La 28 septembrie curent, angajaţii poliţiei au descins la domiciliile a patru membri ai grupului criminal organizat, iar în rezultatul acţiunilor demarate, au fost depistate şi ridicate obiecte care demonstrează apartenenţa acestora la săvâşrirea infracţiunilor sus-menţionate, inclusiv: aparate de telefonie mobilă, lubrifiant pentru incendiere, droguri şi ceasuri furate.

Drept urmare a activităţilor întreprinse, au fost reţinute şase persoane, care anterior fusese cercetate pentru cazuri similare.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigaţii şi de urmărire penală pentru a acumula materialul probator necesar în scopul deferirii persoanelor vinovate justiţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările