VIDEO Doi tineri, printre care un angajat al unei companii de handling, reţinuţi pe Aeroportul Chişinău pentru furt din bagajele călătorilor

VIDEO Doi tineri, printre care un angajat al unei companii de handling, reţinuţi pe Aeroportul Chişinău pentru furt din bagajele călătorilor

După două săptămâni de filaj şi analize operative, ofiţerii de urmărire penală şi investigaţii speciale ai Poliţiei de Frontieră au reţinut doi tneri care se ocupau cu sustragerea bunurilor din bagajele pasagerilor de pe Aeoportul Internaţional Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunea de reţinere în flagrant a fost desfăşurată pe Aeroportul Internaţional din Chişinău, gruparea fiind anihilată în dimineaţa zilei de 3 ianuarie.

Persoanele reţinute s-au dovedit a fi doi cetăţeni moldoveni cu vârste de 22 şi 30 de ani. Unul dintre ei era angajat al unei companii care prestează servicii handling de încărcare şi descărcare a bagajelor pe Aeroport, iar al doilea tânăr avea rolul de „comerciant” al obiectelor sustrase.

În urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, poliţiştii de frontieră au constatat că aceştia acţionau doar la cursele care aveau ca destinaţia Istanbul şi din bagajele pasagerilor sustrăgeau doar obiecte mărunte, însă costisitoare, precum ar fi: telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri etc.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, cât şi ridicate toate obiectele ca mijloace de probă.

În continuare, ofiţerii Poliţiei de Frontieră cercetează cazul pentru a administra probe suficiente, astfel încât să fie demonstrată vinovăţia tinerilor reţinuţi. Concomitent se desfăşoară o serie de acţiuni pentru identificarea şi altor persoane care au avut de suferit de pe urma activităţilor ilegale ale grupului infracţional.

Bănuiţii a fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceştia riscă o amendă de la 650 la 1.350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: