VIDEO Delapidări în proporţii deosebit de mari din Fondul Ecologic. Trei persoane, printre care un primar, reţinute de către poliţişti

VIDEO Delapidări în proporţii deosebit de mari din Fondul Ecologic. Trei persoane, printre care un primar, reţinute de către poliţişti

Trei persoane, printre care primarul satului Chioselia Rusă, raionul Comrat, UTA Găgăuzia, conducătorul unei întreprinderi specializate în construcţii inginereşti din Chişinău şi fratele acestuia – şef de şantier, au fost reţinute luni, 28 mai, de către ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale a Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi procurorii PCCOCS, ca urmare a percheziţiilor efectuate în baza mandatelor emise de instanţa de judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concomitent au fost petrecute ridicări de documente în patru primării din sudul ţării.

Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce priveşte infracţiunea de delapidare a mijloacelor băneşti din Fondul Ecologic, a rezultat că întreprinderea ce activează în domeniul construcţiilor inginereşti în perioada anului 2016, a fost desemnată câştigătoare la cinci Licitaţii publice desfăşurate de către primăriile localităţilor rurale din sudul ţării. 

Contractele în valoare de 41 milioane lei erau destinate construcţiei de apeducte, canalizare, staţii de pompare şi purificare.

Suspecţii ar fi acţionat conform unui plan infracţional determinat, urmărind scopul delapidării mijloacelor băneşti din Fondul Ecologic, eliberaţi pentru implementarea unui proiect local de construcţie a sistemului de canalizare, staţiilor de pompare şi purificare în satul Chioselia Rusă, Comrat, în valoare de 7,23 milioane lei.

Potrivit schemei infracţionale deconspirate în urma acţiunilor de urmărire penală, aceştia introduceau date denaturate în actele de recepţie a lucrărilor executate, acestea nefiind executate iar utilajele indicate nefiind instalate de facto. 

Totodată, au fost admise cheltuieli nejustificate şi ireale, acestea fiind atribuite la costuri indirecte aferente contractelor de construcţie, fapt ce a dus la delapidări în proporţii deosebit de mari (milioane de lei).

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt şi răspunderii juridice a făptuitorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările