VIDEO Contrabandă cu ţigări în proporţii deseobit de mari. Doi cetăţeni români şi o moldoveancă, reţinuţi în flagrant delict la vama Sculeni

VIDEO Contrabandă cu ţigări în proporţii deseobit de mari. Doi cetăţeni români şi o moldoveancă, reţinuţi în flagrant delict la vama Sculeni

FOTO politia.md

Doi cetăţeni români şi o moldovenească au fost reţinuţi sâmbătă, 10 martie, pentru organizarea unui grup criminal specializat în contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari. Din grupul respectiv mai făceau parte şi patru cetăţeni spanioli, care au cumpărat marfa şi care erau responsabili de realizarea ei pe teritoriul Spaniei, acolo unde urmau să ajungă ţigările.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul lunii martie, patru cetăţeni de origine spaniolă au venit în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu o moldoveancă şi cu doi cetăţeni ai României, care aveau rolul de şoferi de TIR.

Ca urmare a repartizării rolurilor, de către ultimii a fost determinată şi implementată metoda de camuflare a acţiunilor infracţionale, pentru a ajunge la scopul bine determinat, şi anume, trecerea ilegală a frontierei Republicii Moldova a produselor de tutungerie.

Potrivit înţelegerii figuranţilor, cetăţenii spanioli au procurat articole din tutungerie de pe teritoriul Republica Moldova. Ulterior, acestea fiind tăinuite în ascunzişuri special amenajate în cadrul unei semiremorci încărcată cu zahăr, produs pe teritoriul Republicii Moldova, după care marfa a fost transportată în direcţia frontierei de stat, punctul de trecere Sculeni, pentru a duce scopul criminal până la sfârşit.

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 10 martie, doi suspecţi, cetăţeni români au fost reţinuţi în flagrant la postul vamal Sculeni. 

Aceştia intenţionau să treacă peste frontiera vamală a Republicii Moldova 200 de cutii a câte 500 pachete echivalent a 2.000.000 ţigarete, marca „New York-500”, camuflate sub saci cu  zahăr, care urmau a fi exportate în Regatul Spaniol. Valoarea mărfii fiind estimată la 1.000.000 lei. 

Dacă ţigaretele erau transportate peste frontiera de stat în UE, urmau a fi livrate la suma de peste 120. 000 euro - 2.400.000 lei moldoveneşti.

Persoanele implicate în comiterea infracţiunii se află în arest preventiv. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, precum şi amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 unităţi convenţionale.

La moment, se întreprind acţiuni pentru identificarea altor membri ai grupului infracţional.

 

citeste totul despre: