VIDEO Cinci traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti. Activitatea criminală le-a adus acestora circa 10 milioane de lei

VIDEO Cinci traficanţi de droguri, reţinuţi de poliţişti. Activitatea criminală le-a adus acestora circa 10 milioane de lei

Oamenii legii din Moldova au destructurat un grup criminal organizat, specializat în contrabandă, producere şi comercializare a drogurilor sintetice în proporiţii deosebit de mari. Patru bărbaţi şi o femeie, originari din Chişinău şi Ialoveni, au fost reţinuţi. Pe numele acestora au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile.

Drogurile erau plasate în ascunzişuri, iar după ce consumatorul efectua plata la terminalele electronice de plată acesta primea locaţia unde putea fi găsit drogul. 

În rezultatul examinării înscrisurilor de ciornă, a fost constatat că, pe parcursul unei perioade nedeterminate de timp, suspecţii au reuşit să plaseze peste 9.000 de pacheţele cu droguri în ascunzişuri, cu diferită greutate, începând de la 0,5 grame până la 50 grame, iar valoarea acestor doze realizate ar depăşi suma de 10.000.000 lei.

Au fost efectuate 15 percheziţii la domiciliu, în automobile şi corporale, în cadrul cărora au fost ridicate mai multe telefoane mobile şi calculatoare utilizate pentru evidenţa activităţii criminale, comunicării prin intermediul aplicaţiilor electronice, precum şi mijloace băneşti în sumă de 2.500 euro, carduri bancare şi înscrisuri de ciornă cu menţiuni despre veniturile obţinute din realizarea drogurilor.

A fost depistate peste 140 de cartele SIM al unui operator naţional care au fost utilizate la deschiderea conturilor electronice de plată şi ulterioara gestionare a tranzacţiilor financiare.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie efectuate, a fost identificat şi lichidat un laborator de producere a drogurilor cu tehnică şi utilaj necesar, dislocat în raionul Ialoveni, loc unde se păstrau şi precursorii destinaţi fabricării drogurilor, aduşi pe cale de contrabandă din Ucraina.

La domiciliul suspecţilor, precum şi în locurile utilizate ca ascunzişuri, au fost depistate şi ridicate droguri în cantităţi deosebit de mari cu o valoare de aproximativ 500.000 lei.

Activitatea grupului criminal se baza pe comercializarea drogurilor prin intermediul aplicaţiilor electronice de comunicare, în acest sens suspecţii au creat trei magazine online în care atrăgeau consumatori şi potenţiali cumpărători, plasau anunţuri cu tipul şi cantitatea drogurilor disponibile, precum şi regiunea unde acestea pot fi ridicate.

La fel, în cadrul urmăririi penale au fost acumulate probe cu privire la achiziţionarea de către suspecţi a bunurilor cu banii proveniţi din realizarea drogurilor. Astfel, au fost ridicate şi aplicat sechestru pe două automobile de model BMW X5, BMW Seria 5 şi un apartament din Chişinău, valoarea cărora ar constitui aproximativ 50.000 Euro.

Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia  riscă o pedeapsă sub formă de închisoare, pe un termen de la 7 la 15 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: