VIDEO Cinci tineri din Chişinău, reţinuţi pentru trafic de droguri

VIDEO Cinci tineri din Chişinău, reţinuţi pentru trafic de droguri

Ofiţerii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, de comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chişinău, oficiul Rîşcani, au reţinut cinci persoane cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, domiciliaţi în Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timp de două luni, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a grupului care comercializa droguri sub formă de pastile ecstazy în proporţii deosebit de mari.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţie, s-a stabilit că pastilele ecstazy erau întroduse în ţară prin cale de contrabandă din ţările membre a Uniunii Europene, iar ulterior pe teritoriul ţării prin antrenarea dilerilor erau comercializate consumatorilor la preţul de 300-350 lei per pastilă.

O parte din pastilele ecstasy, care fiind din categoria drogurilor cu efect energizant, erau vândute în cluburile de noapte ale Capitalei, iar beneficiarii acestor droguri sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani.

Totodată, au fost infiltraţi agenţi de investigaţii sub acoperire, fiind efectuate achiziţii de control şi procurate droguri de la suspecţi. Astfel, au fost acumulate probe concludente în privinţa persoanelor.

În cadrul percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate 443 pastile ecstasy în valoare de circa  150.000 lei.

În cadrul audierilor, suspecţii şi-au recunoscut vina şi au contribuit activ la identificarea şi documentarea persoanelor care au tangenţă la caz. 

La moment, trei dintre suspecţi sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore, ceilalţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Poliţia reiterează că distribuirea drogurilor prevede răspundere penală, iar persoanele riscă privaţiune de liberate de la 7 la 15 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: