VIDEO Un bărbat din Ialoveni şantaja victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după ce primea de la acestea fotografii intime

VIDEO Un bărbat din Ialoveni şantaja victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după ce primea de la acestea fotografii intime

Un bărbat de 43 de ani, originar din raionul Ialoveni, a fost reţinut de ofiţerii de investigaţii şi procurori pentru şantaj. Acesta a fost condamnat anterior pentru comiterea mai multor tâlhării şi jafuri, fiind eliberat din locurile de detenţie în anul 2017, unde a petrecut 23 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

La 5 martie curent, a fost recepţionată plângerea unei cetăţence a Germaniei, cu vârsta de 38 de ani, care a comunicat că este şantajată de către un bărbat, pe care l-a cunoscut prin intermediul reţelelor sociale. 

Fiind audiată, victima a declarat că începând cu luna februarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu aceasta, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obţinut încrederea femeii. Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. 

Ulterior, suspectul a început să şantajeze victima, sub ameninţarea postării pe reţelele de socializare  a imaginilor obţinute, solicitându-i transmiterea sumei de 600 euro.

Astfel, la data de 4 martie, victima a transmis în adresa suspectului o parte din banii ceruţi, prin intermediul unui transfer bancar.

În urma investigaţiilor s-a constatat că suspectul, creând un profil cu identitate falsă pe una din reţelele sociale, obţinea încrederea mai multor femei - cetăţence ale altor state şi prin diverse metode le determina pe acestea să-i transmită imagini personale cu caracter intim, pentru a şantaja ulterior victimele prin obţinerea mijloacelor băneşti în schimbul nerăspândirii imaginilor respective.

La 12 martie 2019, bărbatul a fost reţinut în mun. Chişinău, asupra suspectului fiind depistat telefonul mobil care era utilizat în scopul gestionării profilului virtual creat. La fel, au fost depistate şi mijloace băneşti obţinute în urma comiterii infracţiunii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 ore, iar în cadrul audierilor, acesta şi-a recunoscut vina integral.

În caz de condamnare, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani.

La moment, investigaţiile pe caz continuă, pentru stabilirea tuturor victimelor sau eventualele  victime ale acţiunilor suspectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: