VIDEO Un bărbat şi o femeie din Vulcăneşti, reţinuţi pentru şantaj. Schema pusă la cale de către aceştia

VIDEO Un bărbat şi o femeie din Vulcăneşti, reţinuţi pentru şantaj. Schema pusă la cale de către aceştia

FOTO politia.md

Doi bărbaţi din Vulcăneşti, în vârstă de 35 şi, respectiv, 37 de ani, au fost reţinuţi în flagrant delict pentru şantaj. Aceştia riscă până la 13 ani de închisoare. În cadrul urmăririi penale a fost constatat că, începând cu luna ianuarie 2019, bărbatul a stabilit o legătură virtuală cu victima prin intermediul reţeşelor sociale, iar în urma schimbului de mesaje, bănuitul a obţinut încrederea femeii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim. Ulterior, suspectul a început să şantajeze victima, sub ameninţarea postării pe reţelele de socializare a imaginilor obţinute, solicitându-i transmiterea sumei de 5.500 euro şi 1.000 de dolari.

În scopul identificării tuturor participanţilor la comiterea infracţiunii, o parte din mijloacele financiare au fost transmise sub controlul organelor de drept. În rezultat, s-a stabilit că banii erau primiţi în municipiul Cahul de către o femeie, complice la comiterea infracţiunii. 

În urma reţinerii şi efectuării percheziţiilor corporale şi a automobilului, asupra suspecţilor au fost depistate mijloacele financiare estorcate, precum şi telefonul mobil utilizat la estorcarea lor.

La moment, investigaţiile pe caz continuă, pentru stabilirea şi altor eventualele  victime ale acţiunilor ilicite ale bănuiţilor şi a complicilor la comiterea infracţiunii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările