VIDEO Cum arată prima sală de clasă în aer liber din R. Moldova

VIDEO Cum arată prima sală de clasă în aer liber din R. Moldova

FOTO nordnews.md

Administraţia unui gimnaziu din satul Ciuciuieni, raionul Sîngerei, se pregăteşte intens de 1 septembrie, ziua în care în R. Moldova se redeschid şcolile şi grădiniţele, pentru prima oară de la începutul pandemiei COVID-19. Astfel, pentru a petrece orele de clasă în siguranţă, a fost construită prima sală de clasă în aer liber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta are o suprafaţă de 50 metri pătraţi şi va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii, scrie portalul NordNews.

Vestea i-a bucurat pe elevi. Ei spun că orele online sunt obositoare şi le afectează sănătatea. „Copiii vor putea învăţa la aer liber. Ei o să respire aer curat şi o să fie mai sănătoşi. Şi nu o să ne infectăm cu viroze. Să învăţăm la lecţie, nu online pentru că e dăunător pentru ochi, deoarece stăm la telefon sau calculator”.

„Pentru ca copiii să nu stea la aer închis. Să stea la aer liber. Lecţiile online nu mi se par deloc bine, deoarece dăunează ochilor. Este obositor şi nu înţelegem totul”, au spus copiii. 

Directoarea gimnaziului, Angela Albu, spune că elevii vor putea petrece orele eficient, iar riscul de infectare cu COVID-19 va fi redus. 

„Ne-am adresat partenerilor noştri europeni care ne-au ajutat financiar la realizarea acestui proiect. Copiii sunt întotdeauna entuziasmaţi să petreacă orele în aer liber, pentru că anume aici creativitatea şi imaginaţia se dezvoltă mai uşor”, a adăugat directoarea.

„Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecţii, spre exemplu eu sunt profesoară de geografie şi atunci când voi preda precipitaţiile atmosferice, de ce nu aş ieşi cu elevii ca să observe unele precipitaţii sau fenomene ale naturii”, a mai menţionat Angela Albu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: