VIDEO Cum arată casa de lux a şefului adjunct al Procuraturii Chişinău, înregistrată pe numele socrilor. Reacţia Procuraturii

VIDEO Cum arată casa de lux a şefului adjunct al Procuraturii Chişinău, înregistrată pe numele socrilor. Reacţia Procuraturii

Procurorul Adrian Popenco

Şeful adjunct al Procuraturii municipiului Chişinău, Adrian Popenco, locuieşte într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală, şi conduce de trei ani un Mercedes de ultima generaţie. Cu toate acestea, omul legii susţine că nu îi aparţine nimic. După spusele sale, casa este a socrilor săi, iar maşina – a unei rude generoase, se menţionează într-o investigaţie jurnalistică realizată de Anticorupţie.md.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casa în care locuieşte procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe şi Greta Chiriacov. Conform datelor cadastrale, imobilul are suprafaţa de 92,9 metri pătraţi. În realitate, casa cu două nivele pare mult mai spaţioasă şi arată mai mare decât cele ale vecinilor procurorului de pe strada Teilor.

Pe terenul de 6,52 ari se găsesc alte două construcţii accesorii înregistrate la cadastru cu suprafaţa de 68,1 şi de 6,6 metri pătraţi, care, de asemenea, par să fie mai spaţioase. Continuarea investigaţiei pe Anticorupţie.md.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se spune că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a luat act de raportul lui Adrian Popenco şi a transmis materialele către Autoritatea Naţională de Integritate pentru examinare conform competenţei.
 

„Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate şi clarificate de Autoritatea Naţională de Integritate, obiectiv şi în termeni proximi”, se mai spune în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările