VIDEO Cum va arăta şi unde va fi amplasată „Arena Chişinău”

VIDEO Cum va arăta şi unde va fi amplasată „Arena Chişinău”

În cadrul unui briefing de presă organizat marţi, 13 martie, liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a anunţat că guvernarea intenţionează să construiască, printr-un parteneriat public-privat, o sală sportivă modernă şi multifuncţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Democraţii au prezentant conceptul acestei construcţii, care va începe în curând şi ar urma să fi realizată în 12 luni.

„Am avut discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori din lume şi există interes deja ca în Republica Moldova să fie dezvoltat un astfel de proiect. Există o stabilitate economică, o creştere a potenţialului economic al societăţii şi avem nevoie de o astfel de infrastructură”, a declarat speakerul Andrian Candu.

Arena Chişinău va avea o capacitate de 3.000-5.000 de locuri pe scaune, 800-1.200 de locuri de parcare şi va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar şi conferinţe, expoziţii sau concerte. 

Construcţia va avea de asemenea o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilităţi pentru spa şi fitness. Arena Chişinău va ocupa o suprafaţă totală de 10 hectare în Stăuceni, sectorul Rîşcani.

Potrivit lui Andrian Candu, costurile pentru acest proiect sunt estimate între 30-50 milioane de euro, însă contribuţia financiară a statului va fi minică, a dat asigurări Candu.
citeste totul despre: