VIDEO Aproape 390 de kilograme de cocaină, găsite în ambasada Rusiei din Argentina

VIDEO Aproape 390 de kilograme de cocaină, găsite în ambasada Rusiei din Argentina

Autorităţile din Agerntina au descoperit joi, 22 februarie, un plan prin care ambasada Rusiei din Buenos Aires era folosită ca să fie introduse aproape 390 de kilograme de cocaină în Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit digi24.ro, cu referire la BBC, poliţia din Argentina a confiscat 389 de kilograme de cocaină, aflată într-un bagaj diplomatic, într-o anexă a ambasadei Rusiei din Buenos Aires, după ce a fost informată de către ambasador, în decembrie 2016, punând astfel la cale o operaţiune ce a durat 14 luni.

După ce au obţinut accesul în ambasadă, anchetatorii au au înlocuit drogurile cu făină şi au plantat dispozitive de urmărire. Şase persoane din Argentina şi Rusia au fost arestate, printre care un fost angajat diplomatic rus şi un poliţist argentinian.

„Am destrucutrat o organizaţie internaţională de trafic de droguri care opera în Argentina, Rusia şi Germania”, a declarat Patricia Bullrich, ministrul de securitate al Argentinei.

Ea a adăugat că drogurile aveau o puritate foarte mare şi că valoarea de piaţă era de aproximativ 50 de milioane de euro.

Cocaina era destinată pieţei din Rusia şi probabil din Germania, a adăugat ministrul argentinian, precizând că se aşteaptă să fie făcute arestări şi de către poliţia de la Berlin pe numele unei persoane identificate cu numele „Domnul K.”

Ministrul a precizat că drogurile nu au ajuns în Rusia, ci doar făina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările