VIDEO Activistul Pavel Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare pentru că l-ar fi bătut pe procurorul Nicu Şendrea

VIDEO Activistul Pavel Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare pentru că l-ar fi bătut pe procurorul Nicu Şendrea

Procuratura Chişinău, Oficiul Botanica, a deschis un dosar penal pe numele activistului Pavel Grigorciuc (29 de ani) pentru huliganism, după ce în spaţiul public au apărut imagini video în care acesta l-a agresat fizic pe procurorul Nicu Şendrea, la ieşirea din Curtea de Apel Chişinău.

Potrivit legii, infracţiunea comisă de Pavel Grigorciuc se pedepseşte cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (1 unitate convenţionată este echivalentă sumei de 50 lei) sau cu închisoare de până la 5 ani.
 
Procurorii susţin că Grigorciuc i-a aplicat lui Nicu Şendrea lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale şi internată în spital.
 
Pavel Grigorciuc nu este la prima abatere. În martie 2019, acesta a fost reţinut după ce l-a lovit cu palma în regiunea feţei pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu. În dosarul respectiv, deschis tot pentru huligalism, Grigorciuc riscă la fel până la cinci ani de închisoare.

Potrivit IPN, Pavel Grigorciuc a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. În primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.

O altă condamnare a fost  pentru dezordinile în masă şi violenţele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, tânărul, împreună cu alte şase persoane, au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârşirea acţiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor şi au aplicat violenţa.

Pentru aceste acţiuni, Pavel Grigorciuc a fost condamnat la trei ani şi şase luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de patru ani. De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu patru contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instanţele naţionale cu amenzi, la fel neachitate până în prezent.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: