VIDEO Acte de identitate româneşti, făcute la o tipografie din Moldova. Două persoane au fost reţinute

VIDEO Acte de identitate româneşti, făcute la o tipografie din Moldova. Două persoane au fost reţinute

Două persoane, în vârstă de 20 şi 37 de ani, au fost arestate pentru 30 de zile pentru fabricarea şi punerea în circulaţie a documentelor oficiale false. Din luna noiembrie 2018 până în prezent, oamenii legii din R.Moldova au documentat acţiunile ilegale ale unui grup de persoane care, urmărind scopul obţinerii unui profit ilicit, ar fi confecţionat şi vândut mai multe documente oficiale false.

În cadrul cauzei penale gestionate, au fost efectuate un şir de măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, stabilindu-se că suspecţii, în mai multe locaţii din Chişinău, având utilaje şi tehnică specială destinată contrafacerii documentelor, identificau potenţiali beneficiari de acte false, pe numele cărora confecţionau şi ulterior le înstrăinau contra unui preţ stabilit din timp documente oficiale false (cărţi de identitate româneşti şi permise de conducere auto moldoveneşti).

Ca rezultat al măsurilor întreprinse, pe 15 februarie, la domiciliile figuranţilor au fost depistate şi ridicate cinci permise de conducere moldoveneşti şi 11 cărţi de identitate româneşti, toate cu vădite semne de falsificare, utilaje speciale şi tehnică de imprimare adaptate pentru confecţionarea acestor tipuri de documente, precum şi materie primă (blanchete, hârtie şi peliculă specială).

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiţi au fost depistate şi alte fişiere care conţineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere şi cărţi de identitate.

Făptuitorii au fost reţinuţi, iar la demersul procurorilor în privinţa lor a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 zile.

Dacă li se va demonstra vinovăţia, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani.

Investigaţiile pe caz continuă, în scopul identificării beneficiarilor actelor de identitate falsificate şi stabilirii bunurilor obţinute pe cale infracţională, în vederea confiscării speciale şi extinse a acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: