VIDEO În Rusia a fost amenajată prima parcare de culoare roz, destinată exclusiv femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO tatar-inform.ru
FOTO tatar-inform.ru

În faţa unui centru comercial din oraşul Kazan, Federaţia Rusă, a fost amenajată prima parcare din ţară de culoare roz, destinată exclusiv şoferiţelor. Proiectul însă nu a fost pe placul Poliţiei Rutiere, care a obligat administraţia centrului comercial să lichideze parcarea respectivă.

Unul din reprezentanţii centrului comercial, care este iniţiatorul proiectului, a spus că ideea i-a venit după ce a vizitat mai multe ţări din Europa, unde nimeni nu ar mai fi surprins de existenţa unor asemenea tip de parcări, scrie presa rusă.

Potrivit lui, diferenţa dintre o parcare standard şi una pentru femei se referă în primul rând la lăţimea locului de parcare, care în mod normal este de 2,5 metri, iar în cazul noului proiect este de 4,4 metri.

„A fost făcută în primul rând pentru a fi comod. Într-un loc de parcare mai mare este mai uşor să încarci produsele în portbagaj. În plus, locurile de parcare au fost amplasate foarte aproape de intrarea centrului comercial, pentru ca şoferiţele să nu fie nevoite să parcurgă o distanţă mare cu pungile grele în mâini”, a spus reprezentantul centrului.

În parcarea roz, care are 10 locuri, a fost instalat şi un semn rutier de aceeaşi culoare pe care scria: „Parcare pentru cumpărătoare”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite