VICTORIE Tricolorii au învins cu cel mai mare scor din istoria meciurilor oficiale. Moldova - San Marino 4-0

Deși au învins cu un scor categoric în seara zilei de marți, moldovenii au încheiat preliminariile Euro-2012 doar pe locul cinci în grupa E.

Ştiri pe aceeaşi temă

În pofida rezultatelor modeste înregistrate în ultimele meciuri, microbiștii rămân a fi fideli echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova. Marți, mii de suporteri și-au găsit loc în tribunele stadionului Zimbru din capitală, unde s-a disputat ultimul meci al tricolorilor din grupa preliminară E a Campionatului European, finala căruia va avea loc în vara anului viitor, în Polonia și Ucraina.

Veniți cu o zi înaintea meciului la Chișinău, amatorii (cu excepția a trei jucători) din San Marino au afirmat la Unison că s-au deplasat în Moldova pentru a o priva de puncte pe echipa lui Balint, însă debutul de partidă a demonstrat o altă stare de lucruri. În primele trei minute tricolorii au atacat cu multă agresivitate poarta oaspeților și doar norocul „orb" și jocul relativ bun al goalkeaper-ului Simoncini au făcut ca scorul să rămână intact.

Un gol absolut alogic au înscris oaspeții în minutul patru. Ei au pornit pe contraatac, Matteo Vitaioli a ieșit față-n față cu portarul Gaiduchevici și a trimis balonul în colțul dreapta jos, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Ulterior, chiar dacă acțiunile ofensive ale moldovenilor s-au mai redus din periculozitate, gazdele au pus stăpânire totală pe suprafața adversă de teren. Primul gol, multașteptat de fotbaliști, fani și de prim-ministrul Vlad Filat prezent în loja V.I.P. a venit abia după o oră de joc. După o centrare de pe extremă, mijlocașul Denis Zmeu, aflat în careul „marinarilor" cu spatele la poartă, a reușit să deschidă tabela. Este primul gol pentru națională al jucătorului de la FC Vaslui, la cea de-a 17-a prezență în lot.

Până la pauză nu s-a modificat nici cursul jocului și nici configurația tabelei de marcaj.

Nici în mitanul secund moldovenii nu s-au retras în apărare, Suvorov trecând pe lângă două ocazii clare de a mări avantajul. Și unde nu am reușit voi, am fost ajutați de adversari. În minutul 62, Simone Bacciocchi a trimis balonul în propria poartă. Tricolorii au prins curaj și, doar peste patru minute, „polonezul" Alexandru Suvorov a marcat pentru 3-0.

Între timp, antrenorul Gabi Balint a operat o serie de schimbări, în teren fiind introduși Igor Bugaiov, Gheorghe Andronic și Igor Țâgârlaș. Ultimul a devenit un „antierou" al meciului reușind contraperformanța de a fi eliminat după doar șapte minute de joc. Coechipierul său Gheorghe Andronic, însă, a reușit să înscrie primul gol pentru națională, cu trei minute până la încheierea timpului regulamentar. În prelungiri putea fi și al cincilea gol pentru tricolori, dar reușita lui Bugaiov a fost anulată din cauza unui offside.

La finalul a 90 de minute regulamentare și trei de prelungiri, arbitrul Petur Reinert din insulele Feroe a stabilit scorul final de 4-0 în favoarea reprezentativei Moldovei.

Antrenorul naționalei Moldovei, Gabi Balint a utilizat următorii fotbaliști: Artiom Gaiduchevici, Igor Armaș, Victor Golovatenco, Alexandru Epureanu (căpitan), Petru Racu (Gheorghe Andronic 70), Eugen Cebotaru (Igor Țâgârlaș 78), Anatol Cheptine, Serghei Alexeev (Igor Bugaiov 61), Anatolie Doroș, Alexandru Suvorov, Denis Zmeu.

De cealaltă parte, oaspeții au jucat cu următorii fotbaliști: Aldo Junior Simoncini, Giacomo Benedettini, Damiano Vannucci, Matteo Coppini, Alessandro Della Valle, Simone Bacciocchi (Nicola Albani 89), Maicol Berretti (Matteo Bugli 67), Michele Cervellini, Alex Gasperoni, Andy Selva, Matteo Vitaioli.

În urma acestui rezultat, tricolorii au ocupat locul cinci (penultimul) în clasamentul grupei preliminare E, cu nouă puncte acumulate.

citeste totul despre: