Victoria Iftodi: Reformele în justiţie nu au fost duse până la capăt

Victoria Iftodi: Reformele
în justiţie nu au fost duse până la capăt

FOTO tribuna.md

Reformele în justiţie nu au fost duse până la capăt. Acest lucru îl demonstrează numărul mare de plângeri şi nemulţumiri parvenite de la cetăţeni la Ministerul Justiţiei. Declaraţia a fost făcută de ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, în cadrul emisiunii „Replica” de la Prime TV, transmite IPN.

Potrivit Victoriei Iftodi, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cetăţenii în domeniul justiţiei este lipsa motivării hotărârilor judecătoreşti. „Încercăm ca justiţia să fie mai transparentă. O reformă importantă este ceea ce ţine de publicarea hotărârilor judecătoreşti”, spune ministra.
 
Victoria Iftodi a declarat că cea mai mare provocare a mandatului său este ca legile promovate în Guvern să aibă finalitate şi susţinere politică. De asemenea, actorii implicaţi în actul justiţiei să fie activi şi receptivi la reformele care urmează să fie implementate.
 
Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că cea mai mare provocare pentru Victoria Iftodi în noua funcţie este dimensiunea politică a reformei justiţiei. Potrivit lui, succesul reformei în justiţie va depinde în mare măsură de acţiuni politice. Totodată, nu există nişte indicatori clari care să probeze succesul reformei în justiţie. „Reformele aici se fac gradual, încet şi oamenii din acest sistem nu trebuie fugăriţi dintr-o parte în alta, dar ei trebuie să ştie că aceste schimbări, care se vor produce oricum, nu vor fi fatale pentru ei”, a spus Corneiu Ciurea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: