Verificările ANSA arată că roşiile şi castraveţii din comerţ nu conţin nitraţi peste normă

Verificările ANSA arată că roşiile şi castraveţii din comerţ nu conţin nitraţi peste normă

FOTO simbol

Castraveţii, roşiile şi ridichea, comercializate în unităţile de comerţ autorizate, nu conţin nitraţi peste normă şi nici reziduuri de pesticide. Cel puţin aceasta arată verificările efectuate de către inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor odată cu apariţia acestor produse pe piaţă.

Solicitat de IPN, Radu Musteaţă, şef de direcţie la ANSA, a declarat că, deocamdată, niciuna din cele 30 de probe preluate pentru verificări nu au prezentat neconformităţi. Chiar şi aşa, consumatorii trebuie să acorde o atenţie deosebită locului de unde procură aceste produse şi opteze pentru unităţile autorizate, supravegheate de ANSA.

În conformitate cu Programul de monitorizare a reziduurilor de pesticide şi nitraţi în produse alimentare de origine vegetală pentru anul 2019, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor urmează să preleve 400 de probe pentru investigarea conţinutului de reziduuri de pesticide şi 272 de probe pentru investigarea conţinutului de nitraţi.

Radu Mustaţă a menţionat că în vizorul inspectorilor sunt producătorii sau importatorii care comercializează cantităţi mai mari, pentru că în aceste condiţii, în cazul unor neconformităţi, şi riscurile sunt mai mari pentru consumatori. De asemenea, în vizor rămân şi producătorii sau comercianţii care au admis încălcări în anii precedenţi.

Dacă depistează anumite încălcări, consumatorii sunt îndemnaţi să contacteze la linia fierbinte ANSA, la numărul: 0 800 800 33.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: