Valeriu Streleţ, acuzat de înşelăciune de un om de afaceri

Valeriu Streleţ, acuzat de înşelăciune de un om de afaceri

Valeriu Streleţ, acuzat că ar fi înşelat mai mulţi oameni de afaceri FOTO: Adevărul

Antreprenorul Alexandru Guţu susţine că a investit 30 mii de dolari în firma ex-premierului Valeriu Streleţ, care până la urmă i-a scos din afacere şi nu le-a returnat banii, deşi şi-a luat angajamentul să o facă.

Alexandru Guţu a organizat astăzi o conferinţă de presă în care a relatat cum ar fi fost înşelat de ex-premierul, Valeriu Streleţ. Potrivit omului de afaceri, în anul 1996 împreună cu alţi inestitori i-au dat lui Streleţ 30 mii de dolari sub formă de investiţii în firma Modus. Alexandru Guţu a mai menţionat că Valeriu Streleţ era cel care controla direct afacerea şi că după ce a investit suma le-a spus că afacerea se dezvoltă prost şi nu există şanse să supravieţuiască. Astfel, omul de afaceri susţine că Valeriu Streleţ practice i-a invitat să renunţe la această afacere, semnând şi o recipisă prin care îşi lua angajamentul să le ramburseze suma investită, lucru care nu s-a mai întâmplat.

„Îmi spunea să-i trimit prin poştă întrebările, că el nu are când că el este ocupat cu alegerile. O perioadă oarecare am crezut în omenie, pe urmă o perioadă a dispărut, am încercat mai demult, însă având în vederea postul său şi oamenii influenţi din jurul lui, nu am crezut că am vreo şansă. Din 2009 de multe ori am încercat să găsim limbă comună cu dumenalui. Perete, ştiţi ce înseamnă perete. El spunea că nu are, cine nu îneţelege, când nu are, dar din 2009 de când prezintă decalaraţiile de venit putea să rezolve problema”, a precizat omul de afaceri.

Alexandru Guţua a anunţat că va depune astăzi plângeri la procuratură şi CNA pe numele fostului premier. Solicitat de Adevărul Moldova, Valeriu Streleţ nu a răspuns la telefon pentru a comenra acuzaţiile ce i se aduc. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: