Un ucrainean a încercat să intre în Moldova cu un arsenal impunător de muniţii

Un ucrainean a încercat să intre în Moldova cu un arsenal impunător de muniţii

În punctul de trecere comun Palanca a fost identificat un cetăţean al Ucrainei care a încercat marţi, 19 martie, să intre în Republica Moldova cu un arsenal impunător de muniţii. Din declaraţiile bărbatului s-a aflat că fusese la vânătoare şi pornind în grabă spre frontieră a uitat să lase bunurile acasă.

Oamenii legii spun că la frontiera Palanca s-a apropiat un Volkswagen Amarok, la volanul căruia a fost legitimat cetăţeanul Ucrainei de 45 de ani. 

La verificarea autoturismului echipa mixtă, formată din reprezentanţii celor patru autorităţi de frontieră şi vamale din Republica Moldova şi Ucraina, au depistat pe bancheta din spate şi în portbagaj un număr mare de muniţii, arme şi echipament militar.  

Mai exact printre obiectele depistate s-au regăsit un pistol traumatic, 79 de cartuşe, un binoclu, o vestă şi o cască antiglonţ, cuţit etc. Audiat acesta a precizat că urma să ajungă la Aeroportul Internaţional Chişinău pentru a întâlni o rudă, însă din grabă uitase că în autoturism deţine tot arsenalul de muniţii.
 
Conform procedurilor legale bunurile au fost ridicate, iar cazul în continuare este cercetat de organul vamal al Ucrainei. Persoanei nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: