Un tricolor imens va fi desfăşurat în centrul Capitalei

Un tricolor imens va fi
desfăşurat în centrul Capitalei

FOTO Arhivă

Ziua Drapelului de Stat, 27 aprilie, va fi marcată în acest an de Asociaţia obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) prin mai multe evenimente. Membrii asociaţiei planifică să desfăşoare un tricolor imens în centrul Capitalei, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al ODIP, sărbătoarea va începe de dimineaţă la Universitatea de Stat din Moldova, unde un tricolor de 15 metri lungime va fi desfăşurat pe clădirea blocului central de studii. Studenţii vor împărţi panglică tricoloră cadrelor didactice şi vor informa trecătorii cu privire la semnificaţia acestei zile.
 
Tot la Chişinău, va avea loc Marşul Tricolorului, unde un tricolor de 100 de metri lungime va fi desfăşurat în centrul capitalei. Evenimentul va avea loc la ora 17.00 şi va începe în Scuarul Europei. Voluntarii şi simpatizanţii asociaţiei vor mărşălui pe străzile Chişinăului, vor împărţi panglici tricolore trecătorilor. Manifestanţii se vor opri pe strada pietonală, unde vor interpreta piese patriotice şi vor recita poezii despre tricolor.
 
Ziua Drapelului de Stat va fi marcată şi în localitatea Văsieni, raionul Ialoveni. Elevii liceului vor desfăşura un tricolor de 15 metri lungime pe strada principală a localităţii şi vor împărţi panglici tricolore trecătorilor. Evenimentul va avea loc la ora 12.00, cu pornire de la Liceul „Dimitrie Cantemir”. Evenimentul face parte din proiectul „Choice – Cultural Heritage: Opportunity for Improving Civic Engagement”, finanţat de Uniunea Europeană.
 
Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlament la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ. Guvernul nu a anunţat deocamdată un program de activităţi cu ocazia Zilei Tricolorului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: