Un tânăr din Edineţ va petrece 13 ani în închisoare, după ce a violat o bătrână de 71 de ani

Un tânăr din Edineţ va petrece 13 ani în închisoare, după ce a violat o bătrână de 71 de ani

Un tânăr de 22 de ani din Edineţ a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru viol, jaf şi tâlhărie, toate comise într-un interval de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea sa din detenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuinţa unei bătrâne, în vârsta de 71 de ani din Burlăneşti, Edineţ. Acesta avea în mână un cuţit, atunci când i-a cerut bătrânei să se dezbrace. Totuşi, deşi a observat cuţitul din mâna tânărului, aceasta a refuzat. El, însă, a dezbrăcat-o forţat şi a întreţinut cu victima un raport sexual. Fapta a avut loc aproximativ la ora 23.

Imediat ce a violat victima, tânărul şi-a pus în aplicare şi planul financiar ilegal: acesta a apucat-o de pări, i-a pus cuţitul la gât şi i-a cerut bani. Totuşi, bătrâna i-a comunicat că nu are bani, iar tânărul a părăsit locuinţa.

Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiţiei de către procurorii din Edineţ. În aceeaşi noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeaşi localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei şi un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o şi a plecat.

Instanţa de judecată a analizat probele procurorului şi l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 22 de ani. Totuşi, Procuratura Edineţ consideră această pedeapsă prea blândă şi o va ataca cu apel, până la data de 14 decembrie curent.

Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Ungheni şi concubina cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani. Acesta a avut şi alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiţi; în 2015 a comis un alt furt, alt viol şi vătămare intenţionată a sănătăţii unei victime, fapte pentru care a ispăşit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii; iar anterior, în acelaşi an, a ispăşit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuinţă.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând din iulie 2019.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările