Un tânăr din Edineţ va petrece 13 ani în închisoare, după ce a violat o bătrână de 71 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii care şi-au abuzat fizic şi psihic fiica au fost condamnaţi la închisoare

Un tânăr de 22 de ani din Edineţ a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru viol, jaf şi tâlhărie, toate comise într-un interval de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea sa din detenţie.

În noaptea din 2 iulie 2019, tânărul a pătruns în locuinţa unei bătrâne, în vârsta de 71 de ani din Burlăneşti, Edineţ. Acesta avea în mână un cuţit, atunci când i-a cerut bătrânei să se dezbrace. Totuşi, deşi a observat cuţitul din mâna tânărului, aceasta a refuzat. El, însă, a dezbrăcat-o forţat şi a întreţinut cu victima un raport sexual. Fapta a avut loc aproximativ la ora 23.

Imediat ce a violat victima, tânărul şi-a pus în aplicare şi planul financiar ilegal: acesta a apucat-o de pări, i-a pus cuţitul la gât şi i-a cerut bani. Totuşi, bătrâna i-a comunicat că nu are bani, iar tânărul a părăsit locuinţa.

Toate acestea au fost precedate, însă, de o altă crimă deferită justiţiei de către procurorii din Edineţ. În aceeaşi noapte, aproximativ la ora 22.30, tânărul a pătruns în gospodăria altei bătrâne cu vârsta de 62 de ani, din aceeaşi localitate. Acolo, chiar dacă a fost văzut de către proprietară, acesta i-a luat o lanternă estimată la 50 de lei şi un aparat de ras de 10 lei, apoi a bruscat-o şi a plecat.

Instanţa de judecată a analizat probele procurorului şi l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 22 de ani. Totuşi, Procuratura Edineţ consideră această pedeapsă prea blândă şi o va ataca cu apel, până la data de 14 decembrie curent.

Tânărul de 22 de ani este originar din raionul Ungheni şi concubina cu o locuitoare a satului în care a comis crima, cu vârsta de peste 40 de ani. Acesta a avut şi alte abateri de la lege, atunci când în 2014 a comis un furt, dar ulterior s-a împăcat cu cei păgubiţi; în 2015 a comis un alt furt, alt viol şi vătămare intenţionată a sănătăţii unei victime, fapte pentru care a ispăşit pedeapsa cu închisoarea timp de 3 ani, în penitenciar pentru copii; iar anterior, în acelaşi an, a ispăşit o altă pedeapsă cu închisoarea, timp de 4 luni, pentru că a pătruns ilegal într-o altă locuinţă.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul se află în stare de arest, începând din iulie 2019.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite