Un preot din Chişinău şi copiii acestuia, infectaţi cu COVID-19

Un preot din Chişinău şi copiii acestuia, infectaţi cu COVID-19

Premierul Ion Chicu a comunicat miercuri, 1 aprilie, că deja mai mulţi preoţi din Republica Moldova sunt contaminaţi cu COVID-19, iar în cazul unui preot din Chişinău, au fost infectaţi şi copiii slujitorului bisericii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Chicu a îndemnat cetăţenii să renunţe în această perioadă la serviciile divine prestate de preoţi pentru a evita răspândirea COVID-19. Prim-ministrul a subliniat că Poliţia i-a raportat că, în pofida interdicţiilor impuse de autorităţi, unii preoţi continuă să organizeze diferite slujbe religioase.

Precizăm că premierul Ion Chicu a anunţat vineri, 27 martie, că doi preoţi au fost infectaţi cu COVID-19. Într-un caz este vorba despre un preot, care a mers în pelerinaj cu un grup de enoriaşi, la Mănăstirea Poceaev din Ucraina. În alt caz este vorba despre un preot de la biserica „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chişinău. 

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească alarmant. Pe parcursul zilei de miercuri, 1 aprilie, au fost confirmate alte 70 cazuri de infectare cu coronavirus, din 329 probe procesate. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 423.

De menţionat că, până la ora actuală, 23 de pacienţi au fost vindecaţi, iar cinci persoane, dintre care două din regiunea transnistreană, au decedat.

Din 423 de cazuri de COVID-19, în 75 de cazuri este vorba despre importul de COVID-19 (Italia, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Ucraina, Rusia, România, Germania, Belarus şi Cehia). În 348 de cazuri vorbim de transmitere locală (Chişinău - 144, Hînceşti - 25, Soroca - 35, Ştefan Vodă - 45, Ialoveni - 15, Căuşeni - 5,  Anenii Noi - 5, Cahul - 16, Rîşcani - 3, Bălţi - 3, Sîngerei - 9, Taraclia - 4, Orhei - 4, Briceni - 2, Cantemir, Făleşti şi Străşeni câte 1 caz. În regiunea transnistreană sunt 30 cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: